Professionals del Parc Taulí, a l'UCI del Frontal Gran Via, aquest dijous. Autor: David B.

Els pacients amb Covid al Taulí creixen un 27 per cent en una setmana

L’increment de contagis que es viu des de fa un parell de setmanes ja es deixa notar a l’hospital de Sabadell. En la darrera setmana el nombre de persones hospitalitzades per Covid-19 ha crescut un 26,6 per cent, un 37,5 per cent a planta. A l’UCI ha baixat, en canvi, però en set dies cal tenir en compte que s’han produït una dotzena de defuncions. 

Males xifres. Sense pal·liatius. L’increment d’hospitalitzats que es detectava als hospitals catalans a finals d’any va passar de llarg per Sabadell. Però ara ja es deixa notar i amb força. En només una setmana, entre el 28 de desembre i aquest dilluns 4 de gener, el nombre de pacients a l’hospital amb Covid-19 ha crescut un 26,6 per cent. Si el 28 de desembre n’hi havia 109 ara en són 138. El salt es nota sobretot entre els malalts a planta, els menys greus, que passen de 88 a 121 en només set dies, amb més de 50 ingressos a l’hospital per la infecció entre el 30 de desembre i el 2 de gener.

A crítics i semicrítics en canvi la xifra cau: de 21 pacients el 28 de desembre als 17 actuals. Però la dada es complementa amb un repunt de la mortalitat: entre el 28 de desembre i el 3 de gener han mort al Parc Taulí 12 persones amb Covid. Des de l’inici de la pandèmia han mort 512 persones amb Covid a l’hospital de Sabadell, centre de referència d’una desena de municipis.

Foto portada: UCI del Frontal Gran Via, al novembre. Autor: David B.