Foto portada: els dos màxims responsables del govern municipal, l'alcaldessa Marta Farrés i el primer tinent d'alcaldessa i diputat al Parlament, Pol Gibert, a la Pista Coberta, aquest dimarts al migdia. Autor: David B.

Els plafons per fer l’hospital temporal per a pacients amb Covid-19 arribaran dijous al matí

Els plafons per muntar l’hospital temporal Vallès Salut a la Pista Coberta d’Atletisme arribaran demà i seran muntats per l’exèrcit, segons ha informat aquest dimecres al vespre l’ajuntament de Sabadell. L’executiu municipal exigeix que les exigències del departament de Salut no suposin cap endarreriment en la posta en marxa de l’hospital que ha de donar sortida a 240 pacients del Parc Tauí en el pitjor moment de la pandèmia del Covid-19. 

A partir del 10 d’abril, i fins a finals de mes, es preveu la major tensió al sistema hospitalari per la pandèmia del Covid-19. A Sabadell just en aquest moment ha de posar-se en marxa un nou dispositiu hospitalari: un hospital temporal a la Pista Coberta amb 240 llits. Complementarà els prop de 700 llits del Parc Taulí més l’Albada i el VII Centanari i els entre 150 i 200 que hi ha a l’hotel Verdi.

Tempesta política en temps de pandèmia

Aquest dimecres hi ha hagut una tempesta política a compte d’aquest hospital. El departament de Salut de la Generalitat ha fet desmuntar a l’exèrcit les tendes que havien començat a instal·lar. Prefereixen una altra modulació de l’hospital, més semblant a la del pavelló a Ifema (Madrid) o la pròpia Fira de Barcelona que no pas a la que s’estava començant a executar.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha dit al migdia des de La Sexta que s’havia aturat la construcció de l’hospital. I les notícies han començat a córrer com la pólvora. Sabadell ha estat trending topic de Twitter durant algunes hores. No ho era des del famós Informe Machado, l’agost de 2017.

En certa manera sí s’ha aturat en part la construcció aquest dimecres tot i que no totalment perquè s’han muntat altres espais com serveis. Però la formació de l’espai assistencial es reprendrà demà dijous al matí amb l’arribada del nou material que ha d’aportar la Generalitat. Al matí-migdia, l’exèrcit ha desmuntat les tendes i han quedat a l’espera de noves instruccions.

“A l’exèrcit se li havia de dir que vingués a muntar aquestes tendes que finalment no es munten però malgrat tot es quedaran a ajudar. No entrem com a govern municipal a dir si tendes sí o tendes no perquè no és la nostra funció però sí reivindiquem que cal l’hospital de campanya i que cal complir el calendari”, ha dit al vespre l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

El material arribarà demà, segons l’Ajuntament, i serà muntat per membres de l’exèrcit de terra que van arribar aquest dimarts a Sabadell. Hi haurà finalment plafons separadors. L’executiu municipal espera que no hi hagi cap retard més enllà del 10 d’abril.

Funcionaris voluntaris

El consistori ha fet una crida aquest dimecres entre els seus 1.500 treballadors per col·laborar de forma voluntària treballant en el seu horari laboral a l’hospital temporal. Mitja dotzena de persones de l’àmbit sanitari i prop de 40 de l’àmbit logístic s’hi han inscrit en unes hores, asseguren.

Foto portada: els dos màxims responsables del govern municipal, l’alcaldessa Marta Farrés i el primer tinent d’alcaldessa i diputat al Parlament, Pol Gibert, a la Pista Coberta, aquest dimarts al migdia. Autor: David B.