Foto portada: Mascaretes a punt per ser enviades. Autor: Endesa

Endesa dona 39.000 mascaretes al Taulí

Endesa ha donat aquest dilluns més d’una vintena de respiradors de darrera generació al Servei Català de la Salut per facilitar la respiració d’aquells pacients amb problemes severs provocats per la Covid-19. En paral·lel, un total de 120 mil mascaretes han estat enviades al Parc Taulí, a l’Hospital Clínic de Barcelona, al cos de Mossos d’Esquadra i a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

La donació és una de les iniciatives del Pla de Responsabilitat Pública que Endesa ha posat en marxa, dotat amb un fons de 25 milions d’euros, i que té com a objectiu proporcionar material, serveis, equips i infraestructures en la lluita contra la Covid-19. Aquesta acció es suma a d’altres ja realitzades per la companyia, com l’electrificació d’hospitals de campanya, la gratuïtat del subministrament a hotels medicalitzats i al pavelló habilitat per a persones sense llar a la Fira de Barcelona.

Per altra banda, també s’han suprimit els talls de subministrament als clients del sector residencial per impagament i s’han flexibilitzat les condicions a pimes, persones autònomes i famílies amb necessitats. La donació d’un milió d’euros que s’ha fet aquesta setmana a l’Institut Català de la Salut, servirà per equipar totalment una desena de boxs d’UCIS destinats a pacients crítics o per a la compra d’un total de 41 respiradors.

Treballadors d'Endesa durant la preparació del material donatiu
Treballadors d’Endesa durant la preparació del material donatiu

Està previst que els propers dies arribin de la Xina més mascaretes que la companyia va comprar. D’aquestes, se’n donaran 1,2 milions  a l’Institut Nacional de Gestió Sanitària (Ingesa), que pertany al Ministeri de Sanitat, qui en realitzarà la gestió i posterior repartiment entre els territoris de l’Estat que més ho necessitin, mentre que Endesa també n’enviarà més directament a les zones més afectades.

Foto portada: Mascaretes a punt per ser enviades. Autor: Cedida