Banyistes a les platges de Barcelona el 20 de maig del 2020. (Horitzontal)

Es podrà anar a Barcelona a partir de dilluns

Ho acaba de confirmar el ministre de Sanitat, Salvador Illa. La petició per unificar els tres àmbits sanitaris de la Regió Sanitària de Barcelona a partir de l’1 de juny ha estat acceptada pel govern central. Així a partit de dilluns la llibertat de moviments s’amplia i els residents a Sabadell no només podran anar a la vuitantena de municipis de l’Àmbit Metropolità Nord sinó també als de l’Àmbit Sud (Baix Llobregat, per exemple) i a Barcelona Ciutat. 

El govern central té en la província la unitat de desconfinament. Però la Generalitat va demanar desconfinar en funció de les regions sanitàries. Un àmbit més petit. La petició es va estimar. A més en el cas de la Gran Barcelona, la Regió Sanitària de Barcelona està subdividida en tres àmbits, que pel volum de població, funcionen com a regió durant la pandèmia. Per això des del passat dilluns els barcelonins no podien sortir de la ciutat si no era per causa de força major i els residents a Sabadell, Terrassa, Badalona o l’Hospitalet no podien anar tampoc a la capital catalana. De fet, els residents de Barcelona s’havien convertit en l’única ciutat de l’Estat sense poder sortir del seu terme (sempre amb les excepcions de la força major).

Després de les peticions de diversos alcaldes metropolitans, sobretot del PSC, la Generalitat va decidir sol·licitar que tota la Regió Sanitària de Barcelona actuí com una sola regió sanitària, per facilitar la mobilitat. Aquest dijous s’ha confirmat que així serà.

No obstant, cal recordar que l’esport segueix podent-se practicar dins el terme municipal, per exemple, i que les franges horàries segueixen fins la fase 2, que podria arribar el 8 de juny com a molt aviat.

Foto portada: banyistes a les platges de Barcelona el 20 de maig del 2020. Autor: ACN