Autora: Alba Garcia.

Estat d’alarma, i toc de queda, des d’aquest diumenge

  • Aragonès assegura que “cal preparar-se per a tot” en referència a un altre confinament domiciliari. 
  • El tancament de la restauració es pot prorrogar: “si hem d’allargar-ho ho allargarem”, diu. 

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dissabte que la Generalitat aprovarà el toc de queda en les properes hores perquè entri en vigor diumenge a la nit, un cop el consell de ministres hagi aprovat l’estat d’alarma el matí d’aquest diumenge. Així a partir d’avui mateix, no es podrà circular de nit sense motiu justificat. Cal acabar de concretar l’hora del toc de queda, bàsicament si comença a les 22 o a les 23 hores. 

En preguntar-li per un confinament domiciliari, Aragonès ha reconegut a TV3 que “cal preparar-se per a tot”. “Pot passar, si digués que està descartat no seria honest”, ha reconegut el republicà, que ha indicat que això passaria quan el sistema sanitari ja no pogués aguantar. “Però no volem arribar a aquí”, ha insistit. Pel que fa al tancament de la restauració, tampoc ha descartat que es prorrogui. “Si hem d’allargar-ho ho allargarem”, ha dit.

En aquest punt, Aragonès ha assenyalat que si el tancament de bars i restaurants s’allarga en el temps s’ampliarà el paquet d’ajudes que va aprovar el Govern fa uns dies. Ha assegurat que s’invertirà “el que calgui”, més enllà dels 40 milions inicials. També ha indicat que hi haurà mesures per als autònoms, un augment de la Renda Garantida de Ciutadania i un pla de xoc pels desnonaments ajornats que s’estan executant ara.

La restauració probablement seguirà tancada

Com ja ha fet la consellera de Salut aquest dissabte, ha insistit que el toc de queda i el tancament de la restauració són “mesures independents, que no són intercanviables”. “Ja m’agradaria poder treure totes aquests restriccions”, ha reblat.

Les hores del toc de queda

Encara sobre el toc de queda, ha explicat que com a mínim serà entre les 23 i les 6 hores, però s’està estudiant si s’avança fins a les 22. En aquest sentit, ha indicat que el toc de queda, si fos una mesura aïllada, no serviria, però sí que ajuda perquè complementa d’altres que el Govern ja ha pres.

Foto portada: famílies a la plaça de la Creu Alta, la setmana passada. Autora: Alba Garcia.