Drons. Autor: Bernat Millet / Tot Sant Cugat.

La Policia usarà drons per comprovar si es respecta l’estat d’alarma

  • Banderes a mig pal en record dels difunts i llum especial a la Torre de l’Aigua pels sanitaris.
  • L’Ajuntament demana que no es begui aigua de les fonts de la ciutat.  

La Policia Municipal emprarà dos drons que ha cedit una empresa per controlar si es respecta l’estat d’alarma. Es controlarà així el compliment de les restriccions de l’estat d’alarma, segons ha fet públic aquest dimarts a la tarda el govern municipal. 

En la primera setmana d’estat d’alarma i des de l’inici de les sancions el passat dilluns 17 de març, la Policia Municipal ja ha iniciat 358 denúncies per incomplir les restriccions, sovint amb l’agreujant de desobeir els agents del cos. La sanció mínima és de 100 euros. Rebre una sanció de 600 euros no és tan desgavellat i el règim sancionador pot arribar fins l’any de presó. Però malgrat que a nivell general les restriccions es respecten, no ho fa tothom, o no ho fa tothom sempre. Als missatges per megafonia i controls, la Policia Municipal hi afegeix ara una altra eina, que ja s’empren en altres municipis com Madrid o, més a prop, Sant Cugat: els drons.

Així ho ha anunciat l’executiu municipal aquest dimarts. Els drons vigilaran zones urbanes obertes, com els parcs i l’entorn natural de la ciutat, tant el riu Ripoll com el Parc Agrari com la resta del Rodal (bosc de Can Deu…). No obstant, encara han de passar alguns dies perquè els agents s’han d’entrenar de forma específica per poder fer servir els drons.

Banderes a mig pal 

D’altra banda, a partir d’aquest dimarts s’inicien dues mesures simbòliques en l’actual context de pandèmia i estat d’alarma. Per una banda, les banderes de l’Ajuntament onegen a mig pal en record de les víctimes del Covid-19 i solidaritat amb les seves famílies. Per altra banda, i a proposta del grup de Junts per Sabadell, a les 20 hores, a la vegada que milers de persones surten al balcó a aplaudir els professionals sanitaris, la Torre de l’Aigua s’il·luminarà de forma especial com a mostra de suport als professionals sanitaris.

Demanen no beure a les fonts de la ciutat

Aquest dimarts l’Ajuntament ha recomanat no beure de les fonts de la ciutat. Poden ser focus de contagi, ja sigui pel contacte amb les mans o amb la boca. Es mirarà de tallar l’aigua en aquelles fonts on sigui possible o adoptar mesures per impedir el seu ús.

Proposen il·luminar de verd la Torre de l’Aigua en suport a sanitaris i pacients

Foto portada: un dron.