Autor: M.Tornel.

Les defuncions al Parc Taulí de Sabadell per Covid-19 s’acosten al centenar; els ingressats a 400

  • Onze persones van morir dimecres pel nou coronavirus a l’hospital de Sabadell. 
  • El número d’altes també s’accelera i ja s’acosta a la seixantena des de l’inici de la pandèmia. 

Nou repunt de persones ingressades a l’hospital de Sabadell pel nou coronavirus, el Covid-19. A primera hora del matí d’aquests dijous hi havia 349 persones ingressades a planta per aquest motiu. Són 70 persones més que dimecres, un 21,8 per cent més. En les darreres 24 hores, a més, han mort 11 persones més per aquesta malaltia al Parc Taulí. 

El número de morts és la xifra més impactant del Covid-19 a l’hospital de Sabadell, de referència per unes 400.000 persones del Vallès Occidental. Fins ara han mort al Parc Taulí 85 persones pel Covid-19. En les darreres 24 hores han mort 11 persones.

En quants als ingressos, la corba no es frena. L’increment en 70 pacients de les darreres 24 hores és el més elevat en el que portem de pandèmia. Dimecres la xifra d’ingressats va pujar només en tres persones, mentre que dilluns ho va fer en 63, marcant el màxim increment històric. Ara mateix hi ha 391 pacients a l’hospital, 349 en planta i 42 a la Unitat de Cures Intensives. Fa una setmana, dijous 19 de març, hi havia 124 pacients ingressats a l’hospital de Sabadell. El passat dilluns, 255. 72 hores després, 391 ingressats. La capacitat total en número de llits de l’hospital és de 700. Ja s’han derivat pacients a l’hospital QuirónSalud Vallès, no infectats per coronavirus. En els propers dies es podria activar el dispositiu a hotels de la cituat com l’hotel Verdi, que ja fa 48 hores que va sol·licitar la Generalitat per medicalitzar-lo.

Malgrat això, hi ha dues dades positives en les darreres 24 hores. El número d’ingressats a l’UCI és estable i se situa en 42. Des de fa 48 hores el Parc Taulí facilita dades segregades entre pacients a planta i a l’UCI. La capacitat actual de l’UCI, que s’ha reforçat en les darrers setmanes, és d’unes 60 persones per a pacients del Covid-19, sense comptar la resta de llists per altres dolències, que tenen una capacitat d’una vintena de llits a una UCI separada. La segona dada positiva és el número d’altes. Segons fonts de la Corporació Sanitària Parc Taulí, en les darrers 24 hores han rebut l’alta una dotzena de persones. Ara mateix 58 persones van ser ingressades al Taulí per Covid-19 i han pogut tornar a casa.

Sense acompanyants

Cal recordar, a més, que a partir d’aquest divendres s’ha restringit al màxim la visita de familiars als pacients ingressats. Només a nounats, i en casos molt comptats, podrà haver-hi un acompanyant per pacient ingressat.

672 morts a Catalunya, més de 4.000 a l’Estat

A Catalunya, les darreres dades del departament de Salut de dimecres al vespre apunten que hi ha 11.592 casos positius i 672 morts. Al conjunt d’Espanya, segons el ministeri de Sanitat, i amb dades d’aquest migdia, hi ha 56.188 casos confirmats, 3.679 dels quals a l’UCI, i 4.089 defuncions. A tot l’estat ja s’han curat 7.015 persones.

El Taulí restringeix totalment les visites als pacients hospitalitzats