L'UCI del Parc Taulí, aquest dijous. Autor: David B.

L’ocupació de l’UCI del Taulí ja supera el pic de la segona onada

L’ocupació de l’UCI per Covid del Parc Taulí durant aquesta tercera onada ja supera la màxima que es va tenir durant la segona. A hores d’ara l’evolució de la pandèmia a l’hospital supera en tots els indicadors la segona onada. La mortalitat aquest mes de gener també està sent elevada, i només superada pels mesos més crítics de març i abril. 

Entre el debat sobre si s’han de celebrar eleccions o no, o sobre si cal algun tipus de confinament domiciliari, preocupa la situació hospitalària no només al Parc Taulí sinó en general. Pel que fa a l’hospital de referència de Sabadell i el seu entorn, ja fa una setmana que el nombre de pacients a planta va superar el pic de la segona onada, que es va viure de mitjans d’octubre a mitjans de novembre. Aquesta mateixa setmana ha ocorregut el mateix amb els pacients crítics: n’hi ha més ara que a mitjans de novembre, quan es va tocar sostre durant la segona onada.

Aquest divendres hi havia 131 pacients a planta i 43 entre l’UCI i semicrítics. Durant el pic de la segona onada es van superar els 120 a planta i es va tocar la quarantena a l’UCI però va no es va passar d’aquí. A hores d’ara la situació al Taulí en aquesta tercera onada encara fa pujada perquè els contagis a peu de carrer només s’han frenat mínimament. Durant la primera onada el màxim a l’UCI va ser de 70, a mitjans d’abril. A planta es van arribar a tenir més de 500 pacients.

La mortalitat aquest gener està sent elevada: de moment han mort per Covid prop de 70 persones al Taulí. Quan encara falta una setmana perquè acabi, ja és de llarg el tercer mes amb major mortalitat des de l’inici de la pandèmia, només per darrera de març i abril, quan tot va començar. Des de l’inici de la pandèmia han mort 481 sabadellencs, 327 a hospitals i menys d’un centenar a residències. Al Parc Taulí han mort 563 persones, segons les dades del centre.

Foto portada: l’UCI del Parc Taulí, durant la segona onada. Autor: David B.