Primer dia d'obertura de les terrasses després de la segona onada. Autor: David B.

Navarro, directora d’Infeccioses del Taulí: “Puja el risc; cal ser molt curosos”

  • El Taulí arriba al pont de la Puríssima amb la menor xifra d’hospitalitzats des de finals d’octubre.
  • L’hospital de Sabadell preveu un increment de pacients al centre en les properes setmanes. 

La directora del servei de Malalties Infeccioses del Parc Taulí de Sabadell, Marta Navarro, ha explicat a l’ACN que l’increment de la taxa de reproducció de contagis no s’ha traduït (encara) en un increment d’ingressos o de consultes a Urgències.

“Ara mateix estem estables. Tampoc es que hi hagi un gran descens però tampoc hi ha un increment”, ha indicat Navarro, que ha recordat que l’experiència dels últims mesos certifica que primer es dona un increment de casos a nivell poblacional que més tard repercuteix a nivell assistencial. En els últims dies s’atenen unes 15 o 20 urgències per Covid-19.

Ara mateix hi ha 111 pacients amb Covid a l’hospital, el mínim tant a les plantes com a l’UCI des de finals d’octubre, quan la segona onada es va començar a deixar notar a les plantes de l’hospital. El màxim de la segona onada van ser els 162 pacients de divendres 10 de novembre.

La directora del Servei de Malalties Infeccioses del Parc Taulí de Sabadell, la doctora Marta Navarro
La directora del Servei de Malalties Infeccioses del Parc Taulí de Sabadell, Marta Navarro

Però des del Taulí preveuen que en les properes setmanes es preveu un increment de casos positius de Covid-19, derivat de les ganes de normalitzar l’activitat diària, del primer pont de la Puríssima i més tard de les festes de Nadal. “Si ens relaxem ja veiem que puja el risc de transmissió, cal ser molt curosos”, adverteix la doctora Marta Navarro.

Foto portada: ciutadans passejant al centre de Sabadell. Autora: Alba Garcia.