Foto portada: la residència Assis, de Sant Quirze. Foto via web.

Més de 40 casos de Covid-19 i 16 morts en una residència de Sant Quirze

  • L’Ajuntament demana a la Generalitat que actuï de forma urgent a la residència Assís. 
  • Sant Quirze té més de 130 positius detectats en coronavirus i una vintena de defuncions. 

L’ajuntament de Sant Quirze demana el departament de Salut de la Generalitat que actuï de forma urgent a la residència Assís del municipi. Dels 108 residents, 43 són positius en Covid-19 i 16 persones ha mort des de l’inici de la pandèmia. “És necessària l’actuació immediata de la Generalitat per tal que assumeixi el control del recinte i hi destini els efectius necessaris”, assegura l’alcaldessa del municipi, Elisabeth Oliveras. 

La residència Assís té un centenar llarg de residents, 108 en concret. Segons el consistori quirzetenc, hi ha 43 casos positius i 16 morts fins ara al centre. El consistori ha lliurat material d’higiene i protecció al personal i recursos mèdics així com la coordinació de neteges i desinfeccions periòdiques. “Estem destinant i destinarem tots els recursos materials i econòmics que calgui per pal·liar la situació”, assegura Oliveras. Però no és suficient: hi ha 15 gerontòlogues de baixa i només una infermera, per exemple. L’empresa busca personal de forma urgent. Oliveras demana que la Generalitat assumeixi el control del recinte.

Foto portada: l'alcaldessa de Sant Qurize del Vallès, Elisabet Oliveras, a la dreta, durant la trobada amb els mitjans. Autor: cedida.
L’alcaldessa de Sant Qurize del Vallès, Elisabet Oliveras, en una imatge d’arxiu. Autor: cedida.

Així mateix es demana que es traslladin les persones que han donat negatiu al test a hotels salut o altres instal·lacions per garantir un millor aïllament entre residents, així com dotar de personal el centre.

Una vintena de defuncions a causa del Covid-19

L’Ajuntament de Sant Quirze assegura que fins ara han mort a municipi una vintena de persones per la pandèmia del Covid-19. Fins ara hi ha 133 persones contagiades al municipi. La residència “concentra un percentatge molt elevat” d’aquests casos, diu el consistori. La taxa d’afectats és de 8,68 casos positius detectats per cada 1.000 habitants. És de les taxes més altes de tota Catalunya, només darrera de la Pobla de Segur, Castellbisbal i per davant, per exemple, d’Igualada i la Conca d’Òdena.

Foto portada: la residència Assis, de Sant Quirze. Foto via web.