Plaques d'entrada al CAP Concòrdia. Autor. J.d.A.

Concentracions a les portes dels centres mèdics en mostra de “denúncia” i “solidaritat”

La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell, que agrupa una vintena d’associacions de veïns, comença aquest dilluns un seguit de mobilitzacions a les portes dels centres sanitaris per “denunciar” la situació de la sanitat pública que ha posat de manifest la crisi de la Covid-19 i mostrar la seva “solidaritat” amb els treballadors de la sanitat pública que han batallat contra el virus.

Les entitats veïnals es concentraran a les portes de la dotzena de Centres d’Atenció Primària de la ciutat i també a l’hospital Parc Taulí. L’objectiu és “denunciar” la situació que viu la sanitat pública que “ve de fa molts temps però es va agreujar amb les retallades patides en l’última dècada”. Així reclamen que la sanitat sigui 100 per cent pública i denuncien que la privada “s’ha limitat a cobrar 43.000 euros pel servei als pacients de Covid-19 tractats als seus centres perquè així ho ha decidit la Generalitat”. D’altra banda, fan un crit contra les externalitzacions i privatitzacions “que només serveixen per fer negoci amb la nostra salut” i consideren que “l’objectiu últim de les retallades va ser desprestigiar la sanitat pública per incitar la ciutadania a apuntar-se a les mútues privades”.

Calendari provisional de concentracions. Autor: cedida.
Calendari provisional de concentracions. Autor: cedida.

El moviment veïnal, agrupat a la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), demana també més recursos per a l’atenció primària, ara primer dic de contenció contra la pandèmia. En un comunicat, asseguren que les concentracions a les portes dels centres mèdics seran també una mostra de solidaritat amb els treballadors sanitaris.

“Valorem el seu paper i reivindiquem els recursos que necessiten per dur a terme la seva tasca i atendre els pacients amb les màximes garanties”, finalitzen.

Les concentracions començaran aquest dilluns, a les 10 hores davant del CAP Ca n’Oriac. A les 10.30 es farà al CAP Nord. I així s’aniran fent al llarg de tot el mes davant els ambulatoris, el Parc Taulí i també Sant Fèlix. La propera setmana es farà també divendres, 5 de juny, a les 10 hores davant Sant Fèlix i en acte especial aquell vespre (19 hores) a la plaça del doctor Robert un acte d’homenatge-reconeixement als sanitaris però també a totes les persones que han mort des del passat mes de març a causa del virus.

Foto portada: el CAP Concòrdia, on es farà una concentració el 8 de juny. Autor: J.d.A.