Repartiment de mascaretes als busos, fa uns dies. Autor: David B.

Nou dispositiu de Creu Roja per reforçar les mesures de protecció davant la Covid-19

A partir del proper dilluns, 3 d’agost, Creu Roja Sabadell en col·laboració amb l’Ajuntament posarà en marxa un nou dispositiu diürn d’informació i assessorament a la ciutadania en relació amb la Covid-19.

Des de dilluns dos equips de promotors de la salut de Creu Roja recorreran diferents zones de la ciutat, per fer difusió i conscienciació sobre les mesures de protecció davant del virus: bon ús de la mascareta, rentat de mans i distància de seguretat interpersonal. El dispositiu s’adreça principalment a la població jove, tot i que també faran sensibilització a la població en general.

L’acció es suma a altres actuacions de sensibilització que s’han impulsat darrerament a la ciutat, entre les quals el dispositiu format per una quarantena de persones –Protecció civil, personal municipal i comptant amb suport dels plans d’ocupació– per oferir orientació a la ciutadania i recordar la importància de les mesures de prevenció.

Els agents de salut de Creu Roja, que seran voluntaris que han fet una formació prèvia, reforçaran la tasca de conscienciació a les zones o espais de la ciutat on s’ha detectat que cal una major incidència. En aquest punts, contribuiran a sensibilitzar la població sobre l’impacte en la salut comunitària i individual que suposa la transmissió del virus de la Covid-19, fent especial incidència en els col·lectius més vulnerables.

També lliuraran mascaretes en casos que sigui necessari a les persones de major risc. Així mateix, Creu Roja farà trucades específiques a persones usuàries per informar-los i assessorar-los en relació a les mesures de prevenció, així com per detectar noves necessitats de suport i identificar situacions de vulnerabilitat en col·lectius de major risc com poden ser les persones grans, les famílies amb menors a càrrec o situació d’infrahabitatge.

Dispositiu nocturn

D’altra banda Creu Roja i l’ajuntament de Sabadell estan estudiant implementar un dispositiu similar de sensibilització a les nits a les zones on es reuneix població fonamentalment jove i que també es sumaria a altres mesures que s’estan prenent en aquest àmbit a la ciutat.

Foto portada: membres de la Creu Roja repartint mascaretes al bus. Autor: David B.