Foto portada: el Parc Taulí. Autora: Alba Garcia

Segueix reduint-se el nombre d’hospitalitzats per Covid al Parc Taulí

Només una defunció a causa de la Covid-19 en la darrera setmana a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, que segueix descongestionant-se després de superar el pic de la tercera onada. Per contra, la unitat de cures intensives té més pacients ara que fa set dies. 

Ara mateix hi ha 131 persones ingressades per la Covid-19 al Parc Taulí, 90 a planta i 41 a l’UCI o semicrítics. En una setmana s’ha reduït el nombre de pacients a planta en 13 però a l’UCI han pujat en dos pacients. En global s’ha arribat al mateix nivell d’hospitalitzats per Covid que hi havia durant les festes nadalenques, abans de l’inici de la tercera onada. Però l’UCI té el doble de pacients que durant les festes de nadal.

En tot cas, els hospitalitzats per Covid-19 es van reduint des del pic de la tercera onada, al qual es va arribar el 25 de gener amb 190 pacients hospitalitzats, 145 a planta i 45 més en estat crític. La tercera onada va suposar major tensió que la segona, entre octubre i novembre, amb més persones hospitalitzades, més crítics i també més defuncions. El mes de gener va ser el de major mortalitat Covid al Parc Taulí des de l’inici de la pandèmia, descomptant abril i març de 2020. La darrera setmana deixa només una defunció al centre hospitalari sabadellenc. Durant la primera quinzena de febrer han mort a l’hospital una desena de persones. Les xifres són molt més baixes que les de gener.

De cara a una hipotètica quarta onada, es confia en que les vacunes que ja s’han posat entre la població més vulnerable (residències) comencin a reduir les hospitalitzacions. Tenir les plantilles de l’hospital immunitzades també ajudarà a plantar cara amb més recursos al virus.

Més informació: 

Sabadell supera el mig miler de veïns morts per la Covid

El Taulí tanca el gener amb 74 defuncions per Covid, el màxim des d’abril

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: un taxi, a l’entrada de l’hospital fa algunes setmanes. Autora: Alba García.