Ciutadans, durant el desconfinament. Autor: David B.

Passeigs en família i esport en companyia a partir de dilluns

  • Sanitat flexibilitza les dues principals mesures d’alleujament: el passeig amb nens i l’esport. 
  • Des del dia 2 de maig es permetia els menors sortir amb un sol adult i l’esport només en solitari. 

El ministeri de Sanitat ha eliminat el límit que establia que només un adult podia sortir a passejar amb un màxim de tres menors de 14 anys. Des d’aquest dilluns les “unitats de convivència” podran sortir a passejar juntes al carrer, segons l’ordre publicada al Butlletí Oficial de l’Estat. L’esport també deixa de ser una pràctica individual. 

Fins ara s’havia eliminat aquest límit en els municpis inferiors a 10.000 habitants, però a partir de dilluns es fa a tot el territori estatal. Es podrà passejar en un grup de fins a 10 persones, mantenint la distància de seguretat i les mesures de prevenció. Tant si s’està a la fase 1, on entrarà Sabadell a partir del 25 de maig, com si s’està en fase 2. En aquesta fase, però, es podrà sortir en grups de fins a 15 persones. D’altra banda, la pràctica esportiva també deixa de ser individual a partir de dilluns: és a dir, es podrà sortir a córrer o en bicicleta en grup de forma autoritzada.

Comerç AMIC

S’acaben així amb dues restriccions molt comentades, i bastant transgredides, des del passat 2 de maig. En aquestes setmanes, a tot l’Estat i també a Sabadell s’han vist moltíssimes imatges de grups d’esportistes o famílies al complet passejant pel carrer. La bona evolució en quant a contagis porta ara al BOE el que molta gent ha fet pel seu compte durant setmanes.

Foto portada: el carrer de la Palanca, al Centre, dijous al vespre. Autor: David B.