Barracons de l'institut a Can Llong, a l'agost passat. Autor: J.d.A.

Aquests són els grups educatius confinats a Sabadell per la Covid

Primers grups aïllats per coronavirus a Sabadell des de l’inici de curs. De moment n’hi ha quatre: un a l’escola bressol Calvet d’Estrella, a Ca n’Oriac, un a l’escola Nostra Llar, al Centre, un tercer a l’institut Escola Industrial, al Centre, i un quart a l’institut Arraona, a Can Llong. Sabadell tanca així la primera setmana del curs escolar 2020-2021. Un centenar de grups estan confinants a Catalunya. El 97 dels centres i el 99 per cent de l’alumnat segueix amb normalitat. 

La monitora de l’escola Nostra Llar, al Centre, va treballar dilluns i dimarts però dimecres tenia símptomes i ja no va anar a l’escola. Es va fer la prova, que ha donat positiu aquest dijous. Seguint els protocols, 26 alumnes de quart de primària que van estar en contacte amb la monitora s’hauran ara de fer proves PCR. Es tracta del primer grup aillat per un cas positiu en coronavirus des de l’inici del curs escolar, el passat dilluns.

D’altra banda, Ràdio Sabadell ha avançat dijous que hi ha almenys dos grups més en una situació similar: un cicle formatiu a l’Institut Escola Industrial i un grup a l’escola bressol municipal Calvet d’Estrella, a Ca n’Oriac.

També a l’institut Arraona, a Can Llong

Aquest divendres, segons Diari de Sabadell, s’han confinat també una vintena d’alumnes d’una classe de tercer de secundària a l’institut Arraona, a Can Llong, després del positiu confirmat d’una alumna.

En aquest cas, la Generalitat, que fa públic cada migdia els grups confinats, no ha oficialitzat la situació ja que segons la informació del govern català a les 12 del migdia, només hi ha dos grups en quarantena a Sabadell, el de l’escola Nostra Llar i el de l’Escola Industrial. Però el centre de Can Llong (en mòduls i amb fins a sis línies en alguns cursos) ha confirmat el cas positiu a diversos mitjans.

87 centres amb algun grup confinat

Segons Educació, el 98 per cent de grups segueixen amb normalitat. Amb dades del migdia d’aquest divendres, hi ha 111 grups de 87 centres catalans fent quarantena. Al Vallès Occidental, hi ha grups fent quarantena a Rubí, Sant Cugat, Terrassa i Sabadell.

Foto portada: mòduls de l’institut Arraona, a Can Llong. Autor: J.d.A.