Foto portada: un dels dispensadors de gel, aquest dilluns a la tarda a la plaça del Pi de Ca n'Oriac. Autor: @Aj_Sabadell via Twitter.

Informadors al carrer i dispensadors de gel davant la por al rebrot

  • Una quarantena d’informadors de carrer recordaran que cal complir les mesures de seguretat. 
  • L’Ajuntament instal·la cinc dispensadors de gel antisèptics a les principals vies de la ciutat. 

Els rebrots de coronavirus que s’estan produint per Catalunya, i especialment el d’Hospitalet de Llobregat, ja a l’àrea metropolitana de Barcelona, preocupen l’Ajuntament, qui segueix l’evolució de la pandèmia amb atenció. De moment, a Sabadell el nombre de nous casos positius no s’ha disparat. El govern municipal ha reunit de nou el Comitè d’Emergències que es trobava en el pic de la pandèmia, i ha decidit reforçar les instruccions en relació a les mesures de seguretat. 

La responsabilitat individual passa per diverses mesures: distància de seguretat, neteja de mans i mascareta (ara obligatòria sempre). L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, hi afegeix un quart element: ventilar molt els espais tancats. Altres mesures, les que han fallat sobretot a Lleida segons els experts, depenen de les administracions públiques, com la detecció ràpida de contagis, el rastreig de contactes, la vigilància de la pandèmia i l’adaptació del sistema sanitari.

“Relaxament”

Ara per ara però l’Ajuntament posa el focus en la responsabilitat individual. Detecta un “relaxament de les conductes de prevenció” i insisteix que “és més important que mai incidir en la responsabilitat personal per evitar rebrots”. “Ens hem d’avançar tot el que puguem per evitar rebrots com estan havent-hi a altres municipis”, palesa Farrés, qui tot i així recorda que “no hi ha risc zero”.

El consistori reforçarà tot el que té a veure amb les mesures de seguretat sense sancionar pel moment. A partir d’ara mig centenar de persones entre treballadors municipals i personal contractat a través de plens d’ocupació faran d’informadors a la via pública i entre altres coses visitaran comerços i establiments de restauració, sovint de la mà d’agents de la Policia Municipal. La intenció és recordar quines mesures s’han de prendre i aclarir dubtes. Per exemple: no val portar la mascareta amb el nas fora o al colze. Ha d’estar ben posada i sempre. Al final del procés, la policia podria aplicar sancions (la mínima, 100 euros per no dur mascareta al carrer en funció de la Llei de Salut Pública).

Cinc contenidors amb 10.000 dosis de gel antisèptic

L’Ajuntament vol facilitar l’ús de gel antisèptics i ha instal·lat cinc contenidors amb 10 litres cadascun a diferents punts de la ciutat, que s’anomenen ‘Punts Covid’. N’hi ha a la plaça del Pi, l’Eix Macià, el Passeig de la plaça Major, l’eix Gran Via-Rambla i la plaça de la Creu de Barberà. Cada contenidor està carregat amb 10.000 dosis de gel hidroalcohòlic.

Actualització diària de contagis

 

 

D’altra banda, el consistori ha assegurat que a partir d’ara cada dia faran públic des del seu compte de Twitter l’evolució de la pandèmia a la ciutat. Ho faran a través de la principal (i gairebé única) eina per seguir el dia a dia dels casos positius: el Mapa de casos de coronavirus per municipi. També estan en contacte amb la Corporació Sanitària Parc Taulí, però cal recordar que ara per ara el nombre d’hospitalitzats és mínim.

Foto portada: un dels dispensadors de gel, aquest dilluns a la tarda a la plaça del Pi de Ca n’Oriac. Autor: @Aj_Sabadell via Twitter.