La Rambla, durant el desconfinament. Autor: David B.

Sabadell passa de fase

Des del passat 15 de març, fa dos mesos i set dies, les reunions amb amics o familiars que no conviuen al mateix domicili estan prohibides. També les terrasses de bars i restaurants van haver de tancar al públic des del 14 de març. A partir del proper dilluns, les reunions familiars tornen a estar permeses, amb un màxim de 10 persones, i les terrasses dels bars i restaurants obren. Són les dues principals novetats de la Fase 1 del desconfinament, on entrarà Sabadell a partir de dilluns. 

Així ho va demanar el govern de la Generalitat fa alguns dies. I així ho ha confirmat aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa. L’evolució de la pandèmia ho facilita. A partir de dilluns no quedarà ja cap zona a Espanya en fase 0, flexibilitzada des de fa una setmana a l’anomenada fase 0,5 (amb tot el petit comerç obert). Fins ara estaven a la fase 0,5 algunes zones de Castella i Lleó, la comunitat de Madrid i també la Gran Barcelona (de la que Sabadell en forma part). Totes passen a partir del 24 de maig a Fase 1.

Algunes paradoxes de la fase 1

Es mantenen les franges horàries per passejar en parella o fer esport (de 6 a 10 i de 20 a 23 hores), per la gent gran i persones amb dependència (de 10 a 12 i de 19 a 20 hores), i per les sortides amb menors de 14 anys (de 12 a 19 hores). Tot el que té a veure amb les franges horàries desapareixerà a partir de la fase 2, excepte l’hora preferent per gent gran.

Però en quant a les terrasses, els ciutadans podran estar-hi en grups de fins a 10 persones, a qualsevol hora del dia i amb gent de diverses edats. Cal mantenir la distància física. I portar mascareta. També es pot anar a dinar o sopar a casa d’uns amics o familiars. Però si es torna més enllà de les 23 hores la mobilitat pot no estar permesa.

Comerç AMIC

Si finalment la mobilitat es basa en funció de l’àmbit sanitari (en principi serà així) els ciutadans de Sabadell podran moure’s lliurement per Sabadell, tot el Vallès Occidental, també l’Oriental, Santa Coloma de Gramanet, Badalona o tot el Maresme platges incloses. Però no podran anar a Barcelona ciutat. La ciutat comtal és un altre àmbit sanitari, i queda fora de la mobilitat permesa per la fase 1. Només s’hi pot anar dins els límits de l’estat d’alarma (bàsicament anar a treballar).

Si voleu consultar que es podrà fer a la fase 1 amb més detall, us recomanem que llegiu això: ‘Què es pot fer en fase 1?’

Què es podria fer a la fase 1?

Foto portada: ciutadans, en una gelateria de la Rambla, aquest dijous. Autor: David B.