Una de les àrees sanitàries mòbils que s'han habilitat a Padesa i Paumar a Roquetes per recollir les mostres i fer les PCR a tots els treballadors de les plantes. Imatge del 30 de juliol del 2020

Salut farà 3.000 proves PCR al sud de Sabadell

Des del proper dijous 6 d’agost fins dissabte 8 d’agost s’instal·laran dos punts de cribatge al sud de la ciutat, un a la plaça Picasso i un altre a la plaça de les Termes. Salut preveu que es realitzaran unes 3.000 proves durant aquests tres dies.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat aquest dimarts al vespre “que durant el dia d’avui s’han dut diverses reunions amb el departament de Salut per reconduir la situació del Covid-19 a la ciutat”. Farrés ha explicat que es muntarà un dispositiu, elaborat per Catsalut i per l’Ajuntament, amb carpes a la plaça Picasso i un altre a la plaça les Termes on es realitzaran uns 3.000 tests PCR, aproximadament 30 tests per hora.

“Els PCR es faran a totes les persones que no tinguin símptomes. Estan obertes a tothom i sense cita prèvia. La idea és que hi pugui passar el màxim de nombre de persones per fer-se fer la prova. Les persones que donin positiu es farà una traçabilitat amb les persones que hagin pogut conviure”.

Farrés ha manifestat que la “situació no és tan greu com altres ciutats, no son dades alarmants però es tracta de fer aquest seguiment a les persones que puguin tenir el Covid-19 i siguin asimptomàtics. No ens hem de relaxar, el número de casos està pujant i ho hem d’intentar aturar amb aquestes mesures. El virus no ha desaparegut i no ens hem d’oblidar de les tres recomanacions bàsiques, mascareta, rentar les mans i distancia social”.

Segons l’Ajuntament les proves es faran de forma preferent a les persones d’entre 15 i 45 anys, i sobretot si han tingut molts contactes socials en els darrers dies. L’horari serà de 8.30 a 13 hores al matí i de 17 a 20 a la tarda.

Argimon (Salut Pública): “una estratègia diferent”

El secretari de Salut Pública ha comparegut per una altra banda per explicar el dispositiu que es farà a Sabadell, Terrassa i Ripollet.

“És una estratègia diferent a les que hem seguit fins ara. No és només pensar en mesures [restrictives], que no descartem, sinó en una cerca molt més proactiva”, destaca el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Sobre la situació a Catalunya, ha advertit que, si bé la taxa d’incidència ha baixat en els darrers dies, cal “millorar molt més”.

Foto portada: una de les àrees sanitàries mòbils que s’han habilitat a Roquetes per recollir les mostres i fer les PCR. Autor: ACN.