Terrasses obertes. Autor: David B.

Salut vol llum verda a la connexió amb Barcelona a partir de l’1 de juny

Desconfinar Catalunya a partir de les regions sanitàries ha comportat un efecte poc desitjat a la Gran Barcelona: per exemple que els residents de Barcelona no poden sortir de la ciutat si no és per causa de força major. Donat l’increment de peticions en els darrers dies, la Generalitat demana ara a l’Estat unificar totes els àmbits de la Regió Sanitària de Barcelona per facilitar la mobilitat. 

El departament de Salut demanarà al ministeri de Sanitat que unifiqui les regions sanitàries corresponents a Barcelona, l’àrea metropolitana nord (on hi ha Sabadell, Badalona, Terrassa, Mataró o Granollers) i la sud a partir de dilluns vinent, 1 de juny. El Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) considera que la pandèmia evoluciona d’una forma semblant. Si el govern espanyol accepta la proposta les tres àrees esdevindran una de sola i, per tant, serà permesa la mobilitat entre tots els municipis que les conformen. Des del govern català indiquen que, a més, aquesta circumstància també serviria per “esponjar” l’alta densitat de Barcelona.

Comerç AMIC

Per prendre aquesta decisió s’ha tingut en compte en part un informe elaborat per ISGLOBAL en el qual s’indica que els desplaçaments més llargs entre la regió han de tenir caràcter prioritari per tal d’accedir a la feina, als serveis i, especialment, als espais naturals que no es trobin en l’àmbit local i que s’ha de prioritzar l’activitat a l’aire lliure. Tot i això, recorda que les persones han de continuar movent-se, sempre que sigui possible, en l’àrea més local per a aquelles activitats quotidianes i serveis de proximitat.

Foto portada: terrasses al carrer de Sol i Padrís, aquest dilluns al migdia. Autor: David B.