Foto portada. alta d'en Siscu de l'UCI del Taulí.

Sis mesos i un dia lluitant contra la Covid a l’UCI

182 dies després, alta a la Unitat de Cures Intensives d’un malalt de Covid-19. Es tracta d’en Francesc, de 60 anys, més conegut com a Siscu i vinculat al restaurant Can Cladellas de Sentmenat, però d’una família més que arrelada a Sabadell. 

En Francesc va contraure la Covid-19 en els pitjors moments de la pandèmia, a l’inici, a mitjans de març, quan morien entre 10 i 15 persones cada dia al Parc Taulí per la malaltia causada pel nou virus SARS-Cov2 o nou coronavirus. Va ingressar a l’UCI el 26 de març. Durant mig any ha lluitat contra la malaltia i les greus seqüeles que li va provocar. Entre elles, lesions als pulmons i infeccions abdominals. Ara en Francesc passarà a planta on encara li queda una llarga recuperació per endavant ja que ha de recuperar la deglució i tota la capacitat muscular que ha perdut durant els darrers sis mesos.

El Parc Taulí ha fet públic el seu cas a través del seu compte de Twitter, en un emocionat vídeo. La seva dona, la Rosa, recorda que justament es van casar el dia de la Mercè de fa 38 anys. “Ens ha donat un bon regal”, assegura, mantenint que “poquet a poquet, amb temps, ens n’anirem sortint”. Segons el Parc Taulí es tracta del pacient Covid que ha passat més temps en una UCI: sis mesos i un dia.

Foto portada: alta d’en Siscu de l’UCI del Taulí.