Foto portada: el nou arbre de Nadal, al Racó del Campanar. Autora: Alba Garcia.

Retocs nadalencs al toc de queda

El Govern de la Generalitat ha preparat un pla específic per a les festes de Nadal que implica canvis en les normes i restriccions per la pandèmia de la Covid-19. Així, segons ha anunciat al ple del Parlament el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, l’executiu contempla relaxar el toc de queda en els dies més assenyalats.

D’aquesta manera, i segons ha anunciat Aragonés, la nit de Nadal -24 de desembre- i la nit de Cap d’Any -31 de desembre- el confinament nocturn començarà a la 1.30 hores de la matinada. De la mateixa manera, la nit de Reis -5 de gener- el toc de queda es retardarà a les 23.00 hores de la nit. La resta de dies es mantindrà a les 22.00 hores.

Aragonès també ha avançat que el pla per al Nadal manté el límit de persones per a reunir-se en un mateix grup en 10, tal i com està previst a la reobertura que ja s’aplica. De la mateixa manera, ha comentat que el Govern no preveu establir canvis en les mesures de perimetratge, i si s’avança en les fases previstes al pla de reobertura, les festes de Nadal es passaran sense cap mena de restricció de mobilitat. Segons el pla, després del pont de la Constitució, el confinament de cap de setmana passarà a ser comarcal enlloc de municipal i poc abans de Nadal s’aixecaran les restriccions de mobilitat, tant a nivell perimetral com comarcal.

Foto portada: el nou arbre de Nadal, al Racó del Campanar. Autora: Alba Garcia.