Foto portada: visita oficial aquest diumenge a la Pista Coberta. Autor: David B.

Vergés (Salut) confirma que l’hospital temporal estarà preparat el 10 d’abril

L’hospital temporal per a pacients amb Covid-19 a la Pista Coberta d’Atletisme segueix agafant forma i ja té llits i les primeres instal·lacions. Obrirà el proper 10 d’abril, és a dir, divendres, segons ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergès, en una visita al Parc Taulí i el futur hospital temporal. 

Vergés ha visitat l’equipament hospitalari sense convocatòria de premsa però amb alguns mitjans i el fotògraf del seu partit, Esquerra Republicana. Sí hi ha estat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, el regidor republicà i delegat del govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, i el màxim responsable del Taulí, Joan Martí. Alguns partits, com la Crida, tercera força en vots a les municipals del 2019, han aixecat la mà per demanar menys “xou mediàtic” i “propaganda” contra el Covid-19.

Al Parc Taulí Vergés i la resta d’autoritats han visitat les instal·lacions que es posen en marxa per atendre pacients amb Covid-19. Fins a 200 nous llits, en tres fases (de moment 60 llits) en el nou edifici al lateral de la Gran Via, aquell que va pagar l’Ajuntament l’any 2016 per millorar les urgències.

Hospital temporal
Hospital temporal, aquest migdia. Autor: David B.

Després la consellera ha visitat la Pista Coberta d’Atletisme, futur hospital temporal Vallès Salut. Entremig declaracions, on Vergés ha confirmat que l’hospital temporal obrirà el proper divendres, 10 d’abril. Es tanca així amb una certa sensació d’unitat una setmana de tenses relacions entre l’Ajuntament i la conselleria de Salut. Ja no eren gaire bones des del trasllat de l’oncologia pediàtrica del Taulí, fa un any, i el diàleg no és gaire habitual.

Però malgrat l’espectacle polític de mitjans de setmana, els tribunals diran si hi ha més o serà només una tempesta, l’hospital temporal segueix cobrint fases i tindrà 240 llits per atendre malalts de Covid-19 a la segona ciutat amb més infectats de Catalunya. És el més important ara.

Cal recordar el dispositiu actual al Parc Taulí: el centre s’ha convertit al 90 per cent en un centre Covid-19, s’han derivat pacients amb el virus a l’Albada i el VII Centenari. S’ha habilitat de moment l’hotel Verdi. Ara es creen fins a 200 llits a la futura ampliació des les urgències i hi haurà 240 més a la Pista Coberta.

Foto portada: visita oficial aquest diumenge a la Pista Coberta. Autor: David B.