Foto portada: l'hotel Verdi, reconvertit en hospital temporal. Autor: @parctauli via Twitter.

Vuit noves defuncions eleven el número de morts pel Covid-19 al Taulí a 188

Estabilitat al Parc Taulí pel que fa al Covid-19. Venint d’on venim, ja és una bona dada. I més quan ara l’hospital està més preparat almenys en quant a espais i material mèdic que fa uns dies. El número de pacients s’estabilitza al voltant dels 615 mentre que l’UCI continua atenent 65 pacients, sense un increment destacable. 

Sense llençar les campanes al vol, sembla que els pitjors dies de la pandèmia de coronavirus a Sabadell són una mica més passat. Aquest dimarts el número d’hospitalitzats al Parc Taulí cau en una persona, una davallada molt petita però la tercera consecutiva des de diumenge. Ara hi ha 615 ingressats, 112 al Verdi (i són els més lleus). 503 a l’hospital, 437 a planta i 66 a l’UCI.

Les cures intensives porten una setmana rondant els 65 ingressats, i no hi ha una gran allau almenys per ara. Una altra bona dada. Més tenint en compte que el pitjor moment per l’UCI ha passat, i ara hi ha més espais a l’hospital i també material com respiradors que han arribat d’una forma o una altra en la darrera setmana. Fins i tot el Parc Taulí podrà acollir malalts crítics de Covid-19 d’altres punts de Catalunya. S’ha organitzat una macroàrea UCI que superarà en total els 200 llits, sense tenir en compte els 240 llits que començaran a poder-se usar divendres a l’hospital temporal per a pacients no crítics.

28 altes en un dia 

Les altes segueixen creixent al major ritme ara. És el que més creix cada dia des de fa una setmana a un ritme mitjà de 30 altes per dia. 383 persones han rebut l’alta o estan hospitalitzades a casa seva des de l’inici de la pandèmia. La xifra ha crescut en 28 persones de dilluns a dimarts.

Vuit noves defuncions; 188 en total 

La pitjor xifra són les defuncions, que continuen creixent dia rere dia. Dilluns van morir al Parc Taulí de Sabadell vuit persones infectades amb el Covid-19. Des de l’inici de la pandèmia, fa menys d’un mes tot i que sembli una eternitat, han mort ja 188 persones.

Foto portada: reunió de l’equip mèdic a l’hotel Verdi, que ja acull 112 pacients amb Covid-19. Autor: @parctaulia via Twitter.