Història d'un senglar

Així serà la segona edició del festival Sabadell Escena

La segona edició del festival d’arts escèniques Sabadell Escena arrenca aquest dijous i s’allargarà fins diumenge. Es tracta d’un esdeveniment per impulsar la projecció de companyies professionals i emergents i que arriba amb algunes estrenes de pes. Els escenaris són quatre: el Teatre Principal i l’Estruch però també el Museu d’Història i el Museu d’Art.

Joan Carreras serà l’encarregat d’inaugurar el festival amb l’obra Història d’un senglar de Gabriel Calderón, a l’Estruch, aquest dijous a les vuit del vespre. La proposta convida a reflexionar sobre els mecanismes de poder contemporanis, el desig i el ressentiment, a la vegada que proposa analitzar els límits de l’ambició humana. En acabar l’espectacle es podrà veure la càpsula de circ WEEP a l’Estruch Bar.

Atemptat

Un dels plats forts de la segona edició del Sabadell Escena serà l’estrena de l’obra Atemptat, de Fèlix Estaire, amb la companyia Al Galliner, que arriba al seu vintè aniversari. Hi haurà dues sessions: dissabte a les 20 hores i diumenge a les sis de la tarda. Al Teatre Principal. L’obra compta amb la participació esporàdica de la periodista sabadellenca Laura Rosel. El diumenge, en acabar la funció, hi haurà postfunció amb el director i els artistes al Principal.

Instruccions per fer-se feixista

Una altra de les apostes del festival és Instruccions per fer-se feixista, un monòleg de denúncia irònica a càrrec de la coneguda actriu Mercè Arànega. Es farà diumenge a les set de la tarda i tancarà el festival.

Estruch

Divendres (L’Estruch, 20 h), arribarà el torn de la companyia Anacrusa Produccions, que presentarà l’obra Les dues estacions de Vivaldi. Recapacita sobre el canvi climàtic mitjançant l’ús de tres disciplines interconnectades: música, dansa i paraula. És una proposta triada per la Taula de Teatre d’entre les produccions que s’hi van presentar.

L’Estruch tornarà a ser l’escenari el dia 21 de les representacions de diferents companyies de circ: Circ en família a les 11h i a les 17h., Gregaris, a les 17 h, de la companyia Soon; i Welcome to my heat, 18.30 h, de Jordi Kerol. Gregaris posa el focus en la relació d’amistat dels dos acròbates i com busquen l’equilibri entre el gregari i el líder. Jordi Kerol convida a viatjar entre els plecs del cervell del protagonista, una obra plena d’humor per abordar amb sarcasme i tendresa els efectes de viure en aquest temps.

Museu d’Art

El diumenge 22, a les 12 h, el Museu d’Art acull els sabadellencs Bruna Feliciano i Josep M. Roviralta amb Cartes de Mahalta. Una proposta teatral a cavall entre la lectura dramatitzada i el teatre convencional que treu a la llum algunes de les 500 cartes que es van escriure Mercè Figueras i Màrius Torres, dos amants literaris, al Sanatori de Puig d’Olena, a Sant Quirze Safaja, al Moianès, entre el 1936 i el 1942.

Museu d’Història

El Museu d’Història serà l’escenari ideal per a una obra de teatre basada en el tèxtil. La terrassenca Teresa Sànchez i La Gunter hi presentaran Patrons (diumenge 22, 17.30 h), un espectacle sobre modistes i l’adaptació del cos de la dona al model de tota una època.

Compra d’entrades

Les entrades dels espectacles es poden comprar a les taquilles municipals i al web https://sabadellcultura.koobin.cat/.

Foto portada: imatge promocional d’Història d’un senglar.