Foto de portada: Instantània del reportatge dels Beatles.

El Cineclub desvetlla la programació de la temporada: estrenes i clàssics cinematogràfics

Nova temporada al Cineclub. L’entitat ha donat a conèixer la programació dels mesos d’abril, maig i juny, en la qual cada dijous es projectarà una pel·lícula. Amb una cartellera plegada de novetats, la graella compta amb onze films que començaran el proper 3 d’abril i finalitzaran el 26 de juny. Les tradicionals tertúlies complementaran el postvisionat en tres ocasions.

La programació s’iniciarà el 3 d’abril amb la projecció de Geographies of solitude. Una alternativa cinematogràfica que narra les vivències de la investigadora Zoe Lucas, que porta documentant l’illa de Sable durant 40 anys. D’altra banda, per atraure l’atenció del públic jove, s’ha incorporat una nòmina de films actuals, com Memorias de un cuerpo que arde, el llargmetratge Un lugar común i Mariposas negras. Les produccions estan ambientades en qüestions que actualment presents en la societat, com el canvi climàtic, el feminisme i la recerca de la identitat.

Pel que fa als homenatges, el Cineclub ha volgut rendir un homenatge pòstum al director David Lynch, que va morir fa dos mesos, amb la projecció de Mulholland Drive:

“Li havíem de fer un homenatge i vam escollir Mulholland Drive perquè és un dels seus films bandera i dedicar-li una sessió era el mínim que li podríem fer”, subratlla Badia.

No serà l’únic de la temporada, ja que també se’n farà un dirigit als The Beatles, sota el títol Eight days a week, estrenada l’any 2016 per Ron Howard. Està organitzat per l’Associació Beatlera de Sabadell i segons apunta Badia, és un reportatge d’alta qualitat que permetrà tothom poder recordar la icònica banda britànica, a banda d’anunciar que hi ha preparada una sorpresa musical, que desvetllarà més endavant.

Cinema malgrat del franquisme

Una de les claus de la programació ha estat la selecció de pel·lícules emmarcades en el cicle Cinema malgrat del franquisme anys 60 i 70. Aquest apartat pretén donar visibilitat i mostrar produccions d’alta qualitat que es van realitzar durant l’etapa franquista, amb directors d’alt calibre, com Luis Buñuel o Luis García Berlanga, entre altres destacats. D’entre les seves cintes, es projectarà Tristana i El Verdugo, respectivament.

“Hem escollit aquestes pel·lícules perque considerem que la gent jove que hi ve al Cineclub no les coneix, i són autèntiques obres mestres del cinema espanyol”, destaca Badia.

D’altra banda, també es visionaran films com La Caza, de Carlos Saura i El espíritu de la colmena, de Victor Erice. Per un altre costat, el 12 de juny es realitzarà una sessió de curtmetratges destacats: “Tenen molt èxit entre el públic”, explica el president. Els curts són d’escoles de cinema, com l’ECIB i l’ESCAC, que han enviat les millors produccions per a la seva projecció. De cara aquesta temporada, Badia pronostica arribar els 1150 espectadors en total, una xifra que qualifica “d’insòlit”: “Tenim una quantitat de gent enorme i volem seguir creixent”, finalitza.

Foto de portada: Instantània del reportatge dels Beatles.

Els comentaris estan tancats