El Crusafont exposa fòssils marins d’entre 600 i 20 milions d’anys

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) exhibeix una vintena de fòssils originals de faunes que van colonitzar els ambients marins en diferents períodes geològics.

L’exposició Un mar de fòssils està formada per un conjunt de 17 espècimens molt ben conservats de fauna marina de diversos períodes geològics. Entre ells destaquen peces com un fòssil de la biota d’Ediacara de fa més de 600 milions d’anys de Wisconsin (EUA), un conjunt format per un ammonit i un nàutil del Juràssic inferior provinent de Dorset (Gran Bretanya) o una dent fossilitzada d’un tauró gegant de fa uns 20 milions d’anys.

Els fòssils que pertanyen a la col·lecció de CosmoCaixa es distribueixen en quatre vitrines repartides en les dues plantes del museu on romandran fins al dia 25 de setembre. La museografia l’ha dissenyat l’alumnat de primer d’ESO de l’Institut Bitàcola de Barberà del Vallès.

Aquesta mostra és el resultat d’una col·laboració entre, CosmoCaixa, que ha cedit els fòssils en el marc d’un acord d’intercanvi amb l’ICP que ha permès que els fòssils de la Laia (Pliobates cataloniae), en Pau (Pierolapithecus catalaunicus) o en Jordi (Hispanopithecus laietanus) de la col·lecció de l’ICP s’exposin al museu barceloní fins al 7 de setembre.

Foto portada: dues peces de l’exposició Un mar de fòssils. Autor: ICP

Comments are closed.