Ricard Ustrell i membres Andi Down. Autor: cedida

Andi Sabadell celebra el Dia Internacional de la síndrome de Down

Aquest 21 de març s’ha celebrat a tot el món el Dia Internacional de la síndrome de Down. I per què el 21 de març (21 del 3)? Doncs perquè parlem d’un trastorn genètic que afecta les persones que tenen 3 cromosomes 21. 

A Andi Down Sabadell commemorem aquesta data continuant fent la nostra feina: pretenem que els nostres fills i filles tinguin una vida el més normalitzada possible, dins de les possibilitats de cada persona (anar a l’escola ordinària, gaudir d’un lleure inclusiu, tenir feina, habitatge, parella..) i, si cal, per aconseguir-ho, els proporcionem els suports necessaris.

En Gerard té 24 anys, viu amb els seus pares i treballa tres dies a la setmana al Decathlon City Sabadell. Les seves aficions van des de la natació sincronitzada al bàsquet, sense oblidar el teatre. És com qualsevol altre jove de la seva edat, amb una única particularitat: té síndrome de Down. Aquest trastorn no és una malaltia, però en les persones que la tenen podem observar un conjunt de característiques comunes tot i que, com qualsevol persona, a qui se semblen realment és als seus pares i mares.

En Gerard entrevista avui el popular periodista sabadellenc Ricard Ustrell, juntament amb la resta de membres de l’equip del programa Els matins d’Andi, una de les activitats habituals de formació continua d’Andi Down Sabadell. El grup ha dedicat 3 ó 4 sessions a preparar el qüestionari d’en Ricard, com acostumen a fer a partir que coneixen el nom del seu pròxim convidat. Fan una recerca d’informació del personatge, decideixen les preguntes que li adreçaran i fan pràctiques utilitzant el mòbil per gravar-se. Aquesta activitat de formació contínua d’Andi Down Sabadell s’engloba dins el programa d’aprenentatge funcional de l’entitat, i ve a demostrar que no hi ha res que aquests joves no puguin fer malgrat la seva discapacitat intel·lectual.

25 anys treballant per la inclusió

En el decurs de la seva visita a Andi, en Ricard Ustrell, com a bon sabadellenc que és, va assegurar conèixer bé la nostra activitat, que aquest any celebra el seu 25è aniversari. El periodista, que va  qualificar els seus entrevistadors de “persones extraordinàries”, va ser molt crític amb les administracions i amb l’actual moment polític del país: “si mirem políticament el què està passant, cada vegada tindrem més necessitat de dotar de noves oportunitats aquests col·lectius vulnerables, i és una pena que l’administració de vegades, no doni el recolzament adequat i no s’ho acabi de creure”. Tota una advertencia per a qui vulgui escoltar.

Foto portada: Membres d’Andi amb el periodista sabadellenc Ricard Ustrell. Autor: Cedida.