El comerç de Sabadell fa gran la xarxa

La campanya Més Que una Panera triplica el suport de comerços de la ciutat. El desembre passat, des de la Fundació Atendis vam sortejar la 10ª panera solidària. Una panera solidària que ja és una tradició nadalenca a la ciutat de Sabadell i que permet captar recursos econòmics en benefici de les persones amb discapacitat intel·lectual a les que atenem.

La campanya Més que una panera es va iniciar de forma espontània l’any 2012 partint de muntar la típica panera de Nadal i que llavors, rebia obsequis dels comerços amb els que ens posàvem en contacte. I així va ser també durant, l’edició següent.

Fou amb la 3ª edició i arrel de l’èxit de la iniciativa i el bon acolliment que havia tingut, que ens vam adreçar a l’Associació Sabadell Comerç Centre per fer-los partícips de la proposta i involucrar activament als establiments comercials de la ciutat. També ho vam fer amb l’associació de comerciants de Ca n’Oriach i del Comerç La Creu.

Aquesta estratègia va ser clau per poder incrementar el nombre de col·laboracions dels comerços que aportaven obsequis, regals o xecs-regals, així com l’augment dels establiments que venien números als clients i a les clientes.

Llavors es va passar dels 43 als 72 comerços col·laboradors i fins als 112 que el 2021 van voler fer-nos costat. Comerços i empreses que no ens coneixien també volien formar-ne part de forma completament solidària i altruista.

Tot això ha suposat que haguem recaptat més de 130.000€, traduint-se en una millora en les activitats que duem a terme i en la millora en la qualitat de vida i del benestar de les persones ateses.

El suport de les associacions de comerços, així com d’altres associacions de la ciutat, com AEPCRO (associació d’empreses del Pol. Ind. Can Roqueta) i d’empreses, ha fet possible engrandir una xarxa col·laborativa que només ha fet que créixer i sumar en qualitat de la campanya i també, per fer possible que cada vegada l’entitat i la iniciativa, siguin més conegudes. 

I enguany, també cal destacar la implicació del sector de la restauració, tan malmès a causa de la pandèmia i que també s’ha volgut sumar al projecte.

Posar en valor la col·laboració desinteressada dels establiments comercials i de la restauració que han esdevingut tan primordials. I és aquí on ha quedat palesa la importància de la xarxa de comerços per trobar recolzament en campanyes, iniciatives o projectes, potenciant la seva implicació en la societat i concretament en els col·lectius més vulnerables.

Aquestes relacions sistemàtiques que s’han establert amb la xarxa de comerços de la ciutat i en d’altres empresarials, posen de manifest la necessitat d’enfortir enllaços i multiplicar les seves sinèrgies per a fer una societat més real, més solidària, més inclusiva, on les persones tinguem les mateixes oportunitats.

La ciutat de Sabadell ha confirmat el seu gran comprimís social gràcies a un gran ventall d’entitats que vetllen per l’atenció dels col·lectius que més ho necessiten. Una ciutat que es fa gran perquè les persones i els comerços la fan encara més GRAN.

Els comentaris estan tancats