iSabadell_20230311_FUNDACIÓ IDEA

La Fundació Idea remarca la necessitat d’invertir en serveis preventius socials en l’àmbit municipal

Pobresa energètica, traves burocràtiques, pocs recursos, pobresa infantil, desigualtats, bretxes educatives, augment de casos de salut mental en adolescents…, aquesta és la realitat que afecta moltes famílies, infants, adolescents i joves de la ciutat i és hora de posar sobre la taula solucions, accions i estratègies per abordar-la.

L’única manera d’afrontar aquests reptes socials que són una realitat actual de la ciutat de Sabadell és amb la col·laboració dels diferents agents implicats: administracions, institucions, entitats socials, empreses i universitats per assolir accions amb un veritable impacte social.

Per tant, de cara a les següents eleccions municipals de maig, és imprescindible una proposta clara i ferma d’inversió en serveis preventius de caràcter universal amb un clar enfocament comunitari, per enfortir el sistema de protecció social.

Des de la Fundació Idea trobem a faltar  propostes concretes de caràcter social dels candidats a l’alcaldia de la ciutat, i la necessitat d’elaborar polítiques transversals i participatives, comptant amb aquelles institucions i fundacions que treballen dia a dia amb aquests contextos i que coneixen les realitats concretes.

“Quan parlem de vulneració de drets essencials, no podem esperar. Som corresponsables en eliminar la desigualtat i la pobresa a la nostra ciutat, trencar el cercle de la pobresa, la transmissió intergeneracional de les desigualtats i la inequitat, aportant el nostre compromís com entitat, sumant en el conjunt de les entitats de la ciutat i del sector”, ha dit la presidenta de la Fundació Idea, Loli Rodríguez.

Des de la Fundació Idea coneixem la realitat social de Sabadell i els seus reptes principals. Fa més de vint anys que ens dediquem a l’acollida i l’acompanyament d’infants, joves, adolescents i famílies en situacions de vulnerabilitat, actuant en l’àmbit social, educatiu, formatiu i assistencial amb intervencions que cerquen la transformació social necessària per trencar el cercle de la pobresa i l’exclusió social. Tots aquests àmbits d’actuació estan recollits al Model d’Intervenció Social de la Fundació.

Amb els serveis de Pandora a Sabadell generem transformació social des de l’acció socioeducativa, la innovació social i l’acció comunitària per treballar per a la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes i les seves famílies. També tenim el projecte Meraki, on busquem el treball col·laboratiu entre les dones creant espais relacionals i vincles que facilitin l’ocupabilitat; els serveis de model SIS a Torre Romeu i  Nord, Espai Jove o el SOAF, un servei de caràcter preventiu creat per establir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals, entre altres projectes, amb l’objectiu de reduir l’exclusió social.

Ara més que mai és necessari posar-nos a treballar plegades, administració, entitats socials i ciutadania, per revertir aquesta situació i crear estratègies, mesures i accions reals per garantir una igualtat d’oportunitats de tots els infants, adolescents i famílies de Sabadell.

Foto portada: cedida per Fundació Idea.

Comments are closed.