La fundadora Mª Dolors Martínez finalitza la seva etapa com a Directora General d’Êthos

L’Associació Êthos, entitat referent de Sabadell dedicada a la rehabilitació integral de les adiccions, s’acomiada de la seva Directora General i Fundadora Mª Dolors Martínez. El Racó de Vàlua d’avui s’ha volgut dedicar a Martínez i la indubtable tasca que ha realitzat pel col·lectiu de persones amb dependència durant més de trenta anys i per l’entitat des de la seva fundació.

L’entitat destaca que “El seu lideratge, tenacitat, lluita i professionalitat han contribuït a la creació de programes que han possibilitat la recuperació de moltes persones”.

M.S., usuària veterana de l’entitat, la descriu com “Una dona amb una immensa grandesa, conreada amb els anys, retornant la vida a les persones addictes gràcies a un amor incommensurable”. I D. de C., sentencia: “Ha creat una casa on tots tenim una nova oportunitat, ha ajudat a molts a tenir-la i a aprendre a aprofitar aquesta oportunitat de viure la vida des de l’honestedat, l’actitud i el sentiment de millorar dia a dia com a persones”.

Carta de comiat de Dolors Martínez:

Després de més de trenta anys dedicada en cos i ànima al món de les dependències i tretze anys al capdavant de l’Associació Êthos, fundada per un petit grup de persones molt sensibilitzades amb aquesta problemàtica, ha arribat el moment de la meva jubilació.

Han estat anys duríssims coincidents amb una crisi econòmica que, si bé, en principi augurava  un estrepitós fracàs d’aquella iniciativa, ha “sorprès” a molts, que no a mi, amb el resultat més que evident d’una afermada institució a Sabadell amb un rellevant prestigi en tota la comarca, avalat pel reconeixement de tants usuaris rehabilitats, famílies i parelles ateses, altres professionals del sector, com de polítics i institucions importants que ens segueixen i ajuden.

No puc oblidar-me, ni ho faré mai de totes i cadascuna de les persones que, de l’una o l’altra forma, van col·laborar al principi creient en mi, perquè va ser en mi en qui vau creure quan em vaig presentar davant seu amb un projecte que era una cosa intangible, una idea que es fonamentava en una necessitat imperiosa de portar al conjunt de polidependents de Sabadell un recurs on treballar en profunditat la seva problemàtica, però que no deixava de ser tan sols una idea que us portava una humil dona de mitjana edat sense cap classe d’aval com a targeta de presentació, més que el seu amor per aquest col·lectiu i la seva enorme fe en el projecte.

Ara el projecte queda en mans de persones joves, fortes, amb una enorme vocació social i més formades del que jo ho estava en el seu moment, entrenades i avaluades per mi al llarg d’aquests anys i una Junta Directiva que vetllarà per l’essència de Êthos amb el Sr. Joan Brunet i Mauri com a president al capdavant d’aquesta.

Els que em coneixen saben que mai me n’aniré del tot, continuaré com a voluntària assessorant tècnicament quan se’m requereixi, d’aquesta forma donaré sortida a alguna cosa que continua movent el meu cor i és la meva profunda vocació per ajudar a tota persona afectada per aquest terrible trastorn, a les seves famílies i a la comunitat en general. “