Taser

[Vota] Taser a la Policia: a favor o en contra?

El ple municipal del proper dimarts debatrà una petició perquè la Policia Municipal adquireixi tres o quatre pistoles Taser i en situacions a mig camí entre la porra reglamentària i una arma de foc. Es tracta d’una eina que s’ha d’emprar en situacions violentes i seguint una sèrie de protocols. 

Les Taser arribaran al ple de la mà del grup municipal de Ciutadans, qui assegura que 200 policies locals d’Espanya ja treballen amb elles, com també ho fan els Mossos d’Esquadra, sense anar més lluny els de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell. També argumenten que on s’han utilitzat han baixat els danys per lesions tant als agents com a les persones que acaben reduïdes per la policia.

Ciutadans ha presentat aquest divendres la seva proposta. Podeu trobar aquí més informació: ‘Taser a la Policia Municipal?‘. Però obrim aquesta enquesta també per saber la vostra posició: esteu a favor d’emprar aquestes pistoles o no ho veieu clar. Podeu votar a l’enquesta que encapçala aquesta informació.

El precedent del Parlament

El Parlament va autoritzar el seu ús amb els vots a favor de Junts pel Sí (l’antiga Convergència + ERC), Ciutadans i el PP. Catalunya Sí Que es Pot i la CUP van votar en contra. El PSC va quedar en una posició intermitja.