Foto portada: un moment de la Cap d'Any Race 2022. Autora: Alba Garcia.

El 40% dels corredors de la Cap d’Any Race són de fora de Sabadell

• La cursa del 31 de desembre es consolida com la segona Sant Silvestre de Catalunya, només darrera de Barcelona.
  • L’organització es marca com a objectiu créixer un 10 per cent aquest 2023 i començar i acabar a l’Eix Macià.

La cursa Cap d’Any Race es consolida com la segona cursa amb més participació a Catalunya i la cinquena de l’estat Espanyol segons ha informat WeRun, l’entitat esportiva sense ànim de lucre organitzadora de la Cap d’Any Race. En l’última edició la cursa va recaptar 3.014 euros, a partir del cost d’inscripció. Un euro per inscrit anava destinat a l’entitat Atendis, la qual serà l’associació escollida com a beneficiària de la cursa del 2023.

La darrera edició de la cursa va arribar la xifra de 2.503 participants, nombre que des de l’organització van considerar històrica. Segons l’informe enviat per WeRun set de cada 10 participants en la cursa van ser homes i quatre de cada 10 dones. La principal franja d’edat és entre 30 a 50 anys, que representa la meitat de corredors. El 20 per cent dels corredors tenen 50 i 65 anys i el 15 per cent tenen entre 18 i 30 anys. Sis de cada 10 corredors viuen a Sabadell, el 28 per cent són de la resta del Vallès Occidental i el 13 per cent restant són de fora del Vallès Occidental.

De cara la cursa del 2023, l’organització s’ha marcat com a objectiu un creixement del 10 per cent en la participació i millorar la seguretat amb un circuit més ample i més agents civils per així millorar l’experiència dels participants. A més, els organitzadors també volen canviar el recorregut i traslladar l’inici i el final de la cursa a l’Eix Macià.

Foto portada: un moment de la Cap d’Any Race 2022. Autora: Alba Garcia.