Futbol sala: La Pia i el Club Natació depenen de si mateixos per aconseguir els seus objectius

• Victòria contundent de l’Escola Pia (5-2) contra el Marfil Santa Coloma ‘B’.

• Empat de mèrit del Club Natació a camp del líder (1-1), que lluita per mantenir-se.

La jornada de futbol sala deixa una victòria clara de l’Escola Pia a casa contra un rival directe i un empat valuosíssim del Club Natació a camp del líder. Els objectius de tots dos, en mans d’ells mateixos a falta d’una jornada.

El descans de l’últim cap de setmana ha servit a l’Escola Pia per reforçar les opcions de cara al final de temporada. Es preveia un partit complicat contra un rival directe pel playoff, i especial pel retorn de Dani Castro a la que ha estat casa seva. Abans de tot, però, un minut de silenci en record de l’exentrenador del Barça Tito Vilanova.

El partit ha estat molt disputat durant els primers minuts. Cap dels dos equips ha estat capaç de dominar ni de crear ocasions clares. Tot i així al minut 4, Pol Viada en un contraatac ha aprofitat la primera ocasió clara dels locals i ha situat l’1 a 0. Després del gol, la tònica de l’inici del partit ha seguit. Igualtat i poques ocasions. Al minut 14 però, Toti ha transformat l’empat. I quan faltaven dos minuts, els colomencs carregats de faltes, han fet la sisena. Doble-penal. Pepe Font, segur, ha avançat novament als de Donoso. 2-1 i descans.

La segona part ha estat un altra història. Els de Can Colapi han sortit intensíssims i les ocasions han arribat, però el gol no. S’ha fallat de cara a porteria i el marcador feia patir. Fins que ha arribat Pepe Font al minut 26. El 10 de l’Escola Pia s’ha escapat per la banda i amb una subtil vaselina ha superat al porter visitant. Golàs. 3 a 1 i aire pels sabadellencs. Amb un marcador ja més desfavorable els visitants s’han posat les piles. Dels peus de l’ex-Escola Pia Dani Castro han arribat les ocasions més clares. Fins a dos pals. Tanta intensitat ha tingut premi al minut 31 quan el mateix Castro ha fet el segon pels de Santa Coloma, que no ha celebrat. Novament el marcador ajustat.

Escola Pia
Dani Castro va tornar a Can Colapi. Autor: C.Domènech

Però avui era el dia de l’Escola Pia, i Jordi Sardà 2 minuts més tard, després d’una excel·lent jugada individual ha regalat el gol a Pepe Font, que feia així el seu hat-trick. Els de Donoso s’han crescut i només un minut més tard Carles Comadran ha sentenciat en una triangulació de camp a camp amb Marc Pagès i Jordi Sardà. El filial marfilenc no ha pogut reaccionar i l’Escola Pia ha pogut fins i tot ampliar el marcador. Les poques ocasions visitants les ha atrapat segur Jordi Font.

5 a 2 marcador definitiu i els col·legials acumulen ja cinc victòries seguides. Els números a casa són espectaculars: 13 victòries de 15 partits i les últimes 10 consecutives. D’aquí a dues setmanes l’últim partit de la temporada. Amb l’empat del Pallejà i el de la Unión amb el Club Natació, una victòria el proper 10 de maig, pot permetre als de Donoso assegurar el playoff i la permanència del Club. Fins i tot, una derrota del líder, donaria el títol a l’Escola Pia. El conjunt de Can Colapi a més, es juga aquest dissabte a dos quarts de 7 de la tarda a Premià de Mar contra el Cover, una plaça a la final a 4 de la Copa Catalunya.

El Club Natació obté un empat molt valuós a camp del líder (1-1).

A priori el partit més complicat de la temporada. Visitar el camp del líder que fins ara només havia deixat escapar dos punts a casa, i el Club Natació ha donat la cara i ha obtingut un punt de molt mèrit. Tot això, amb la baixa sensible de Carlos. A més, ha esgarrat la festa del títol a una Unión que encara pot, fins i tot, perdre’l a mans, precisament, de l’Escola Pia.

Abans de començar però, també a Santa Coloma hi ha hagut un minut de silenci en record de Tito Vilanova. Un cop al partit ja, conscients de la dificultat, el Club Natació ha sortit a la pista del líder replegat al seu camp i amb la intenció d’aprofitar els contraatacs. Molt centrats en defensa el Club ha aconseguit fer un primer temps perfecte, sense permetre ocasions al líder, amb un treball excel·lent d’Isaac sota pals i tenint possessió al recuperar la pilota. Amb els de Nobau tancats a darrere el conjunt de Santa Coloma s’ha començat a posar nerviós. Els nedadors aprofitant aquesta situació han seguit treballant bé en defensa i han tingut una ocasió claríssima de Pau Puigdomènch però la pilota s’ha estavellat contra el pal. Tot i així, primer temps molt seriós dels nedadors que han anat al descans amb 0 a 0 al marcador, un resultat ja molt bo.

La segona meitat ha seguit la mateixa tònica. Els de Sabadell tancats i la Unión provant de trobar algun forat. Els nervis s’han tornat a apoderar dels locals degut a l’excel·lent defensa visitant i s’han precipitat a buscar la porteria rival. En una d’aquestes, el porter visitant Isaac, que ja estava culminant un partidàs, ha aturat i ha assistit de camp a camp a Rubén Collado que deixant la pilota franca al segon pal a Jordi Lozano, ha permès a l’11 del Club Natació avançar als de Nobau. A falta de 6 minuts, 0 a 1 al marcador. Partit excel·lent dels nedadors. Amb el marcador desfavorable els nervis locals han augmentat veient que el títol no s’aixecaria aquest cap de setmana. Centrats a l’atac i amb molt de perill fins i tot han fet un pal, però els sabadellencs han seguit dominant el marcador. Quan faltaven poc més de dos minuts els visitants han pogut sentenciar. Mans, sisena falta i doble-penal. Rubén Collado però, no ha pogut transformar-lo i a la següent jugada els colomencs han fet l’empat. 1 a 1 i el partit ja no ha donat per més.

Tot i que podria haver estat una victòria, el punt aconseguit a camp del líder pel conjunt de Nobau és d’un mèrit exemplar. El treball defensiu mostrat en aquesta pista i el resultat reforcen la moral de cara a la última jornada, en la que el Natació Sabadell ha de segellar la permanència. El dia 10 de maig a les 6 de la tarda, últim esforç a Cal Balsach. La victòria contra un Bar Mi Casa que ja no es juga res, permetrà al Club seguir sent equip de la Segona B del futbol sala. Tot i així, l’Escola Pia pot afavorir l’objectiu del Club si puntua a la pista d’Igga Prosperitat, el rival dels nedadors per la permanència.

Club Esportiu Escola Pia 5 – 2 Marfil Santa Coloma ‘B’

CE Escola Pia: Jordi Font, Pol Viada, Santi Sardà, Oriol Comadran, Jordi Torras, Sergi, Héctor Xarau, Carles Comadran, Jordi Sardà, Pepe Font, Marc Pagès, Santi.
Marfil S.C. ‘B’: Álvaro, Dani Castro, Pol Tolrà, Arnau, Javi, Toti, Álex, Jordi Sánchez, Marc Galindo, Abra, David.
Gols: Pol Viada (1-0 min. 4), Toti (1-1 min. 14), Pepe Font (2-1 min. 17), Pepe Font (3-1 min. 26), Dani Castro (3-2 min. 31), Pepe Font (4-2 min. 33), Carles Comadran (5-2 min. 34).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga a Pol Viada, Carles Comadran, Pepe Font i Marc Pagès de l’Escola Pia i a Dani Castro, Javi i Toti del Marfil ‘B’.

Unión Santa Coloma 1 – 1 Club Natació Sabadell

Unión S.C.: Sergio, Raúl, Peluca, Amores, Pol, Javi, Alegre, Adri, Pitu, Sergi, Pedro, Ganchi.
CN Sabadell: Isaac, Arnau Casabon, Aitor, Jordi Lozano, Arnau Huguet, Marc Torras, Jaume Figueres, Pau Puigdomènech, Pep Girvent, Rubén Collado.
Gols: Jordi Lozano (1-0 min. 32), Pol (1-1 min. 38)
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga a Pol, Amores i Pitu de la Unión Santa Coloma i a Aitor del Club Natació Sabadell.