Marc Domènech, contra la Cultural. Autora: S. Dihör

Empat agredolç del Sabadell davant la Cultural

Dos punts que s’escapen de la Nova Creu Alta. El Sabadell ha estat 70 minuts per davant en el marcador contra la Cultural Leonesa gràcies a una diana de Marcos Baselga en una acció d’estratègia, però un gol visitant en els últims minuts del duel ha frustrat la victòria (1-1). Els arlequinats perden la possibilitat de posar-se a dos partits de distància del descens, però continuen en posicions de permanència abans de visitar un dels estadis més complicats de la categoria, Riazor.

Els resultats de la jornada han afavorit que el Sabadell encarés el partit amb la tranquil·litat de mantenir-se fora de la zona de descens. Després de les males sensacions de Sestao, Óscar Cano ha decidit moure peces a la davantera amb l’entrada (encertada) de Marcos Baselga, que ha recuperat la titularitat en detriment de Marc Marruecos. Al davant, una Cultural amb moltes cares conegudes i amb la necessitat de puntuar per reenganxar-se al tren del play-off.

De més a menys

El Sabadell ha tornat a demostrar que té un bon rush inicial i ha gaudit de les millors ocasions del primer temps. La primera destacable ha arribat al minut 6 de partit, quan Toni Herrero ha posat una assistència precisa al cor de l’àrea per a Vladys Kopotun. El cop de cap del davanter ucraïnès ha marxat lleugerament desviat. La jugada ha estat un petit avançament de l’1 a 0 que vindria deu minuts després també per via aèria.

Marcos Baselga celebrant l'1-0. Autora: S. Dihör
Marcos Baselga celebrant l’1-0. Autora: S. Dihör

En una gran acció de pissarra, Marc Domènech ha sorprès tothom servint una falta en curt per a Jordi Calavera, que ha pausat el joc i ha entregat l’esfèrica a David Astals al carril dret. El del Poblenou ha col·locat una centrada perfecta al cap de Marcos Baselga, que aprofitant el desajust defensiu ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Per segona vegada en tres jornades, la carta de la pilota aturada ha tornat a donar resultats.

A partir del gol, el Centre d’Esports ha tingut força controlat el partit, sense ocasions destacables a cap de les dues porteries. Es podria dir que el tàndem Carles SalvadorSergi Maestre ha retornat l’equilibri defensiu que va faltar a terres basques. L’arribada més clara de la Cultural Leonesa s’ha produït just abans de marxar a vestidors, després d’un possible fora de joc que no ha vist l’assistent. La definició del davanter ha acabat als núvols.

Un moment del partit. Autora: S. Dihör

A la segona part, els visitants han introduït una marxa més i han buscat l’empat amb més insistència, especialment de la mà d’un incisiu Rodri Escudero que ha protagonitzat dues ocasions de perill en els primers vint minuts de la represa. Si la primera meitat ha estat pel Sabadell, la segona ha estat per a una Cultural que ha empès els homes d’Óscar Cano a tancar-se massa aviat al darrere.

El gol de l’empat ha arribat a la recta final del partit després d’una jugada embolicada, amb rebuig inclòs, que ha aprofitat Berto González dins de l’àrea per retornar la igualtat en el marcador. El Sabadell ha intentat marcar el 2-1 fins al xiulet final amb una falta de David Soto que ha estat a punt de sorprendre Bañuz. El resultat, però, no s’ha mogut més. Un empat agredolç, contra un dels equips forts de la competició, abans del repte majúscul que suposarà el partit a la Corunya.

CE Sabadell
: Ortolá; Astals, Calavera, Resta, Herrero; Salvador, Domènech (Marruecos min.77), Maestre; Abde (Moyano min.67), Baselga (Soto min.67), Vladys
Cultural Leonesa: Bañuz, Jaume Pol (Álvaro Martínez min.73), Coch, Fornós, Muguruza; Presa (Berto min.64), Barri, Escudero (Bilbao min.80), Solar, Blanco (Calderón min.64), Guillermo (Dorian min.73)
Àrbitre: Francisco García Riesgo. Targetes grogues: Domènech, Resta, Calavera, Vladys; Coch, Solar, Fornós
Incidències: 3.647 espectadors.

Foto de portada: Marc Domènech, molt participatiu avui. Autora: S. Dihör.