Escola Pia

L’Escola Pia manté al Club Natació a la Segona Divisió B del futbol sala

• Derrota dolça del Club Natació a casa (1-4) que manté la categoria.

• Victòria de l’Escola Pia (2-5) que no serveix per al playoff.

La victòria de l’Escola Pia a la pista de l’Igga Prosperitat, certifica el descens d’aquest i permet al Club Natació, tot i perdre a casa contra el Bar Mi Casa, aconseguir la permanència a la categoria de bronze del futbol sala.

Els de Jordi Nobau han sortit a Cal Balsach amb la intenció de no especular amb el resultat entre l’Escola Pia i l’Igga Prosperitat per certificar la permanència. En una primera part poc vistosa i amb molt poques ocasions però, el Bar Mi Casa ha aconseguit avançar-se al marcador mitjançant Ramón. I no ha sigut fins al minut 17, que Jordi Lozano, que ha exercit de capità, ha col·locat l’1 a 1 al marcador. Amb l’empat a 1 s’ha arribat al descans.

A la segona part, els nedadors s’han desinflat i Rusi al minut 33 ha fet l’1 a 2. Just després, la igualtat s’ha tornat a apoderar del partit i fins a l’últim minut els visitants, que han aprofitat l’expulsió del porter local Marc Torras, no han pogut sentenciar el partit. Novament Ramón, transformant un doble penal i Rusi, per segona vegada, han fet l’1 a 3 i l’1 a 4 amb el què s’ha arribat al final del partit.

Un moment del partit. Autor: C. Domènech.

Tot i la derrota, el Club aprofita la victòria de l’Escola Pia a camp de l’Igga per mantenir la tretzena posició i d’aquesta manera, seguir sent un any més equip de la categoria de bronze del futbol sala estatal. A més, l’últim partit ha servit a Jordi Nobau per fer debutar a dos joves del planter: Joan Puigdomènech i Álex Llamas, de 18 i 16 anys respectivament. Després d’haver agafat el club en posicions de descens al febrer, Jordi Nobau ha aconseguit l’objectiu, mantenir la categoria. Amb ell hem pogut parlar per tenir una valoració final de la temporada:

Tenint en compte el tram de temporada en el que vaig agafar l’equip i la situació en la que ens trobàvem, l’experiència és positiva en tots els sentits. La situació t’obliga a donar el millor d’un mateix, tant dels jugadors com personal. A donar el millor tant a nivell de coneixements, a nivell actitudinal i de gestió d’equip. Bàsicament ha sigut una situació enriquidora i que al final hem pogut salvar”, ha afirmat Nobau.

I la temporada que ve?
De moment no ho sé. El proper dijous tinc una reunió i suposo que em comunicaran si continuo o no continuo. Però si continuo, hem d’apostar per una idea. No sé si amb els mateixos jugadors o amb uns altres però hem de fer una aposta forta, una aposta seria i s’ha d’invertir temps”.

Hem pogut parlar també amb alguns dels jugadors de la plantilla nedadora com Pep Girvent:

Vam començar molt bé la temporada, amb un bon joc però va arribar una mala ratxa de resultats que sumada a la baixa d’alguns jugadors va fer la situació encara més complicada i el club va decidir canviar l’entrenador. La veritat és que el Jordi aposta més pels joves i tots junts hem aconseguit donar la volta a la situació i salvar-nos, aconseguint resultats de molt mèrit com l’empat a la pista de la Unión o del Manresa. Esperem que la que ve sigui una temporada més tranquil·la”, ha assegurat Girvent.

Precisament, com la veus la temporada que ve?
Ara hem acabat la temporada i estem a expenses de que ens diguin si segueix el Jordi. No crec que hi hagi gaire canvis a la plantilla. Som un bloc jove i amb el pas dels partits anirem guanyant experiència i un saber competir millor segons quins partits. L’any que ve haurem de treballar més perquè la categoria ens ho exigirà. El nivell de la Segona B és molt alt. Hi havia gent que no confiava en que podríem salvar-nos i hem demostrat que si treballem tots junts, i amb il·lusió es pot aconseguir el que es vulgui.

Jaume Figueras, consolidat al primer equip després de debutar aquesta mateixa temporada:

La temporada no ha sigut fàcil perquè els resultats no han acompanyat i hem hagut de patir i esperar a la última jornada per certificar la salvació. Es va començar bé la temporada, però es va agafar una dinàmica dolenta on no aconseguíem guanyar cap partit: els igualats els perdíem i alguns no els arribàvem ni a poder competir. Amb el canvi d’entrenador es va intentar capgirar la situació i amb molt de treball i sacrifici, hem pogut treure l’equip endavant i salvar la categoria. Des d’aquí també vull agrair a l’afició que en els moments difícils ha omplert Cal Balsach”.

Temporada de debut, a nivell personal quina valoració en fas?
A la desena jornada Jaro em va donar l’oportunitat de debutar i a partir de llavors vaig anar sent convocat. Amb l’arribada del Jordi Nobau la quantitat de minuts va augmentar molt i l’últim terç de temporada he gaudit de molts minuts. Estic satisfet del meu primer any a la Segona B, però sobretot per haver aconseguit l’objectiu de l’equip, que era fonamental.

Amb una temporada més a la categoria de bronze, com veus el futur?
La temporada que ve s’ha de treballar molt des del primer entrenament per no cometre els errors d’aquest any i poder gaudir de la temporada competint tots els partits i sense patir per aconseguir un altre cop l’objectiu de la salvació. Hem d’estar tots units i anar a una des del principi.

Victòria estèril de l’Escola Pia fora de casa (2-5)

Pista complicada per als de Can Colapi a l’últim partit de la temporada. Els sabadellencs visitaven la pista d’un equip necessitat de més dels 3 punts de la victòria per mantenir la categoria, l’Igga Prosperitat. A més, els de Donoso van saber a mitja setmana que el playoff només el podrien jugar els campions de cada grup i, per tant, només els valia la seva victòria i la derrota del líder, la Unión. Només els val ser campions. Amb aquest objectiu han sortit els jugadors al pista, amb un ambient força hostil. Tot i així, res ha pogut amb l’ambició dels de Sabadell que al minut 4 mitjançant, com no Pepe Font, ja s’han avançat al marcador. L’Escola Pia ha dominat i després de fallar algunes ocasions clares, Pepe Font de nou, amb una bona volea ha fet el segon. 2 a 0 al minut 11, i domini clar dels visitants. I a falta de 3 minuts per al descans, Jordi Sardà ha ampliat l’avantatge amb un golàs a la sortida d’un córner. Primera part excel·lent dels de Sabadell. Davant l’ambient hostil, 0 a 3 i cap al vestuari.

La segona part però, ha tingut un altre color. Els locals, amb l’amenaça del descens s’han posat les piles i han arreplegat el domini visitant i les ocasions, i amb les ocasions el primer gol, d’Alberto Peramos al minut 24. El Prosperitat ha tingut contra les cordes al conjunt de Can Colapi, però Jordi Font, sensacional sota pals, ha evitat la reacció local amb nombroses intervencions de molt mèrit i al minut 31 Sergi ha acabat de tallar la reacció local. Amb l’1 a 4 ha sentenciat el partit i ha certificat el descens dels locals, que automàticament ha permès al Club Natació mantenir la categoria. 3 minuts més tard Pepe Font ha aprofitat la superioritat numèrica visitant per fer novament un hat-trick i seguir sumant gols. Finalment, Santi Sardà, amb un cop de mala sort s’ha fet en pròpia porteria el definitiu 2 a 5.

Amb aquesta victòria el conjunt de Can Colapi ha acabat la temporada amb l’espectacular registre d’imbatibilitat en les últimes 14 jornades (no perd des del gener a la pista del Pallejà), amb 6 victòries en els últims 6 partits i perseguint al líder fins a l’última jornada. Individualment però, també hi ha un registre escandalós: els 56 gols que el 10 de l’Escola Pia, Pepe Font, ha sigut capaç d’anotar en 30 partits. Aquest registre l’ha permès, a part de ser el màxim golejador de la categoria, ser també el màxim golejador estatal, incloses primera i segona divisió.

Així doncs, l’Escola Pia amb aquesta segona plaça s’assegura la presència a la Copa del Rei de la temporada que ve i culmina, encara que sense el playoff d’ascens, una excel·lent temporada. iSabadell ha pogut parlar amb el tècnic, Pedro Donoso que ha valorat així la temporada:

Penso que hem fet una bona temporada. El principal és que l’equip ha anat de menys a més, fins i tot se’ns ha fet curta la temporada. L’equip ha anat creixent i amb això ens quedem, és la valoració més important que fem. Per a aquesta temporada no ens havíem marcat cap objectiu primordial, volíem com a mínim fer el mateix que en la temporada anterior. A la Copa Catalunya hem estat a un pas de la final a quatre i en lliga, l’any passat vam acabar tercers i aquest any segons, així que la temporada que ve ens queda donar un pas més”, ha assegurat Donoso.

Pepe Font, 56 gols en 30 partits…
Portem diverses temporades realitzant moltíssims gols. No cal destacar solament a Pepe. Tots ens alegrem pels nombres que ha aconseguit, però també hem treballat tots perquè ho aconsegueixi. En aquesta competició fer més de 100 gols ja és complicat i nosaltres hem fet més de 150. Aconseguir les xifres que hem aconseguit no és gens fàcil i encara que Pepe ha fet 56 cal valorar també el treball de tot l’equip.

Escola Pia
Pedro Donoso i Carles Comadran en un moment de l'últim partit. C. Domènech.

El futur?
Primer hem de saber qui seguirà. Això acaba d’acabar, hem de parlar amb el club tant jo com la resta. En principi no crec que hi hagi molts canvis. La política del club és treballar amb la gent del club i així seguiran. Tots els jugadors han anat creixent i tenim aquí a Álex Germán que serà a punt per a la temporada que ve. Estigui jo o no, crec que la plantilla estarà com està avui. Potser hi ha alguna incorporació. Però ara començarà a moure’s tot, suposo que algun jugador tindrà alguna cosa interessant. Cada any passa i suposo que aquest any també passarà, però crec que la base de l’equip està i no hi haurà cap problema per configurar la plantilla.

Un dels integrants de la plantilla, Carles Comadran, també ha atès aquest mitja per valorar aquest final de temporada:

Hem fet una gran temporada, treballant molt dur des del principi. Vam tenir alguns daltabaixos a la primera volta, però hem fet una segona volta difícil de superar amb només una derrota. L’equip ha millorat molt, els joves estem creixent i l’equip segueix evolucionant. Som un equip molt jove i ens queda molt camí per endavant. Estem molt contents amb el rendiment i el treball de l’equip aquesta temporada”.

I el futur?
L’equip té ganes de seguir creixent i de cara a l’any vinent espero pocs canvis. Intentarem seguir evolucionant i fer una temporada molt bona treballant al màxim. Si surt la possibilitat de pujar de categoria el club buscarà recursos però ho veiem pràcticament impossible tot i que la il·lusió sempre hi és.

Club Natació Sabadell 1 – 4 Futbol Sala Bar Mi Casa

CN Sabadell: Marc Torras, Jordi Lozano, Rubén Collado, Aitor, Pep Girvent, Carlos, Isaac, Jaume Figueras, Pau Puigdomènech, Álex Llamas, Joan Puigdomènech.
FS Bar Mi Casa: Brian, Turulo, Ramón, Benet, Rusi, Esteve, David Macián, Arriero, Xavi Pavo, Renatinho.
Gols: Ramón (0-1 min. 6), Jordi Lozano (1-1 min. 17), Rusi (1-2 min. 33), Ramón (1-3 min. 38), Rusi (1-4 min. 39).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga a Pep Girvent i la vermella directa a Marc Torras, tot dos del Club Natació Sabadell.

Igga Prosperitat 2 – 5 Club Esportiu Escola Pia

Igga Prosperitat: Adil, Alberto Peramos, Abraham, Álvaro, Álex Peramos, Jordi, Carlos, Said, Baldo.
CE Escola Pia: Jordi Font, Pol Viada, Santi Sardà, Jordi Sardà, Oriol Comadran, Carles Comadran, Jordi Torras, Sergi, Héctor Xarau, Pepe Font, Marc Pagès, Santi.
Gols: Pepe Font (0-1 min. 4), Pepe Font (0-2 min. 11), Jordi Sardà (0-3 min. 16), Alberto Peramos (1-3 min. 24), Sergi (1-4 min. 31), Pepe Font (1-5 min. 34), Santi Sardà p.p. (2-5 min. 36).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga a Álex Peramos, Carlos i Jordi del Prosperitat i a Santi Sardà, Pepe Font i Jordi Torras de l’Escola Pia. A més, ha expulsat amb doble targeta groga a Alberto Peramos de l’Igga Prosperitat.

Foto portada: Una jugada de l’Escola Pia. Autor: C. Domènech.