Champions: les campiones s’estrenen amb golejada

L’Astralpool CN Sabadell ha començat el seu full de ruta a la Champions 2024 amb una golejada (18-10) davant el Mulhouse francès. L’equip de David Palma suma els primers tres punts en un grup B on també hi són l’Alimos de Grècia – el següent rival a casa – i el Dunaujvaros hongarès. Un cap de setmana rodó ja que el masculí va vèncer divendres a Romania davant l’Steaua de Bucarest.

La primera jornada de la Champions ha estat un festival dels equips catalans amb quatre victòries (Mataró a Eger – Hongria, per 5-18; Sant Andreu a Catània per 10-11, Terrassa a Roma per 8-12 i el triomf del Club davant el Mulhouse). Només va perdre el Mediterrani davant el Vouliagmeni grec.

El partit ha començat amb el miratge del 0-1 de Battu al primer minut. El vigent campió d’Europa ha reaccionat immediatament amb els gols de Maica García, Irene González, Mati Ortiz i Judith Forca, aquesta última en un contraatac per liquidar amb 4-1 el primer quart.

El segon parcial ha repetit el mateix guió que els primers vuit minuts, amb Battu anotant el seu segon gol i el del seu equip per al 4-2. Sabadell pel 8-2 de l’intermedi. Entre les imatges que ha deixat el partit ha estat el retrobament amb la francesa Loulou Guillet. Als seus 37 anys continua en actiu. Ella va jugar al Club quan Mati Ortiz i Maica Garcia començaven en l’etapa pre-Champions.

Mati Ortiz i Loulou Guillet en acció en el seu duel després de molts anys. Autor: J.Sánchez

En el tercer quart, l’avantatge ha augmentat amb cinc gols més del Sabadell mentre les franceses ampliaven amb tres més fins el 13-5. En l’últim quart, ha rotat tota la banqueta i ha debutat Ona Jurado amb 14 anys i també ha actuat la portera suplent, Mar Carrasco.

Sofia Giustini s’ha estrenat amb 4 gols a Europa. Autor: J.Sánchez

El Sabadell s’ha relaxat i el 5-5 dels últims 8 minuts ha deixat el definitiu 18-10. Sofia Giustini, amb quatre, ha estat la màxima golejadora del partit,

18-Astralpool CN Sabadell: Ester (Carrasco); Mati Ortiz (1), Leiton (1), Van der Sloot (1p), Keuning (1), Casado (-), Giustini (4,2p), Garcia (1), Forca (3,1p), Bea Ortiz (3), Jurado (-), González (3)
10-Mulhouse WP: Hedges (Edgerton); Dhalluin (-), Battu (3), Bouloukbachi (2) Guillet (2), Chiappini (3), Andrés (-), Raspo (-), Menakerman (-), Heurtaux (-) Radosavljevic (-), Daule (-)
Àrbitres: Schappers (NED) i Kunikova (SVK). Eliminades Radosavljevic i Bouloukbachi
Parcials: 4-1, 4-1, 5-3, 5-5

Foto portada: Judith Forca marcant el 4-1 i el primer dels seus tres gols. Autor: J.Sánchez.