Alegria de Bernat Sanahuja i Edu Lorrio. Autor: David Jiménez

Champions: espectacular remuntada del Club per guanyar al Jug Dubrovnik

L’Astralpool Club Natació Sabadell s’ha regalat la primera gran tarda màgica a la Champions. L’equip de Quim Colet ha guanyat per 15-12 el Jug Dubrovnik croat, quart classificat i que probablement jugarà la Final a 8. Ho ha fet amb 32 minuts de gran intensitat amb un 3-0 inicial i un últim quart per emmarcar. Perdien per 9-10 i gràcies a un tennístic parcial de 6-2 han acabat amb un triomf solvent per 15-12.

La piscina gran – on l’equip femení ha guanyat quatre de les cinc Eurolligues i en la que el masculí va guanyar l’Eurocup fa 360 dies- ha estat l’escenari del segon triomf a la Champions. El partit es juga a la de piscina de 50 metres com a preparació de la Final Four femenina que es jugarà dintre de 10 dies.

El Club ha començat pletoric amb un 3-0 inicial amb un gol del jove Josep Bonet i dos de Bernat Sanahuja. El Jug Dubrovnik ha replicat de seguida amb un altre 0-3 amb Fatovic i Kakaris pel 3-3 i després un gol de Fran Valera i un altre de Fatovic han deixat el 4-4 al final del primer quart. Kostas Averka ha fet el 5-4 però els croats s’han posat per primer cop amb avantatge (5-6) i posteriorment amb el 6-6 de Sanahuja han tornat el 6-7 a l’equador del matx.

Festival de Valera i remuntada

El tercer quart ha tingut un protagonista indiscutible. Fran Valera ha agafat la responsabilitat en atac amb tres gols que han replicat després els balcànics per situar el 9-10. El Sabadell ha fallat un penal i els àrbitres han anul·lat un gol a Sergi Cabanas.

Fran Valera ha marcat 5 gols, 4 en els moments més complicats. Autor: D.Jiménez

Quedaven vuit minuts i el Sabadell es mantenia en el matx. En un inici, ni el Sabadell marcava l’empat ni el rival marxava de dos gols. El cinquè gol de Valera – quart de consecutiu – ha significat l’empat a 10 i a continuació Lluc Bertran – pletòric al final retornava al Club per davant (11-10). La defensa i Edu Lorrio ho aturaven tot i en atac s’unien a la festa, Dusan Banicevic, a passada de Sanahuja i Sergi Cabanas aprofitant el refús del porter Popadic (13-10).

L’entrenador Quim Colet s’ha guanyat el qualificatiu d’històric amb partits com el d’avui. Autor: D.Jiménez

Quedaven tres minuts i malgrat dos gols croats (13-11, 14-12) la rèplica de Bertran i Averka han donat la segona victòria europea i un gran impuls pel final de temporada. Històric Quim Colet i l’equip.

Sisè amb Marsella i Budapest

El Sabadell deixa el fanalet vermell i ara queda igualat a set punts amb OSC Budapest i el Marsella quan resten quatre jornades per acabar la competició.

15-Astralpool CN Sabadell: Lorrio; Sanahuja (3), Gil (-), Marcel Teclas (-), Veich (-), Valera (5), Bertran (2), Cabanas (1), Averka (2), Banicevic (1), Bonet (1), Bustos (-), Xavi Teclas
12-Jug Dubrovnik: Popadic; Burdjelez (-), Fatovic (3,1p), Zvono (-), Jokovic (2), Vukojevic (-), Biljaca (-), Lazic (1), Mozara (1), Kakaris (4), Grgurevic (-), Zuvela (1), Jurisic
Arbitres: Alexandrescu (RUM) i Debreceni (HUN). Expulsat Marcel Teclas, Bustos, Bonet, Veich/Burdjelez, Grgurevic
Parcials: 4-4, 2-3, 3-3, 6-2

Foto portada: L’alegria de Bernat Sanahuja al costat d’Edu Lorrio. Autor: D.Jiménez