Foto portada: Judit Forca, Maica Garcia alçant el títol i Mati Ortiz. Són les tres sabadellenques de naixement més laurejades de la història de l'esport a la ciutat. Autor: @lenaquatics via Twitter.

Campiones d’Europa multiplicades per 6

L’Astralpool CN Sabadell ha sumat la 6ª Copa d’Europa en una nova final per a la història després de guanyar per 8-9 a l’Assolim CN Mataró. Les sabadellenques, amb una Judith Forca espectacular (tres gols), han dominat la final amb una màxima renda de quatre gols (2-6, 3-7). A l’últim quart ha tocat patir i gràcies a una aturada de la portera Laura Ester a 20 segons pel final, la ‘sisena’ es queda a casa.

El Sabadell té 6 Copes d’Europa (2011, 2013, 2014, 2016, 2019 i ara 2023). Laura Ester, Mati Ortiz, Judith Forca i Maica Garcia ja necessiten les dues mans per sumar les copes. Maica Garcia s’ha estrenat aixecant el trofeu que les darreres cinc vegades havia alçat Olga Domènech.

Maica Garcia i Mati Oritz han guanyat 6 Champions. Autora: Alba Garcia

La final ha començat amb un gol inicial d’Anni Espar per al Mataró al qual va respondre la nord-americana Maggie Steffens també des de lluny per fer l’1-1 als primers dos minuts. A partir d’aquí les defenses i en concret les porteres Laura Ester i María Elena Sánchez amb tres parades cadascuna van evitar més moviments. Tampoc ha estat fina la neerlandesa del Sabadell, Sabrina van der Sloot, que ha enviat un penal al travesser.

Del 2-2 al 2-6

El Sabadell ha donat el cop al segon quart ja des de l’1-2 de Mati Ortiz per elevació amb la rèplica de Rita Keszthelyi per al 2-2. L’esquerrana d’or, Judith Forca, actual millor jugadora d’Europa i clau en la victòria local a les semifinals, ha posat en una altra dimensió el partit. Dos gols seus des de lluny amb un altre de Sabrina van der Sloot han permès al Sabadell obrir bretxa de tres gols al marcador (2-5) al descans.

A aquelles alçades de la final, el Mataró havia desaprofitat les cinc accions de superioritat, per tres del seu rival. Judith Forca ha continuat amb el seu festival a l’inici del tercer quart per ampliar fins al 2-6. Simone van der Kraats va despertar de la letargia el Mataró però un contraatac amb tota la paciència del món va valdre per a l’estrena de Nona Pérez. 3 a 7.

Després d’uns minuts sense anotar, la capitana del Mataró, Clara Cambray, va trobar una escletxa per fer el 4-7 i fins i tot van gaudir d’una opció per ficar-se encara més a la final però es van trobar pel camí Laura Ester i el travesser. La defensa del Sabadell va ratllar a la perfecció durant la final.

A les portes del títol a falta de vuit minuts

El Sabadell tenia tres gols d’avantatge i vuit minuts per fer-se amb la sisena mentre que el Mataró necessitava marcar en aquell temps tot el que no havien anotat en els altres tres quarts.

Final trepidant

El Mataró va posar fil a l’agulla i tres gols de Keszthelyi, Cambray i Silvia Avegno per un intermedi de Maica Garcia van posar el 7-8 al marcador. La jove Elena Ruiz s’ha estrenat amb un clau 7-9 i a continuació Simone van der Kraats ha fet tornar l’emoció amb el 8-9 quan faltaven dos minuts.´

A 20 segons per al final va arribar la jugada que va donar el títol al Sabadell. Vivien Sevenich va guanyar la posició a Maica García però el seu llançament va trobar el vol del ‘pajarito Laura Ester per donar la sisena Lliga de Campions al Sabadell.

L’afició ho ha celebrat a fons en una tarda per recordar. Autora: Alba G.

8-Assolim CN Mataró: Sánchez; Morell (-), Van der Kraats (2), Gual (-), Sevenich (-), Keszthelyi-Nagy (2), Cambray (2), Nogué (-), Avegno (1), Bertran (-), Espar (1), Claveria (-), Carmona
9-Astralpool CN Sabadell: Ester; Mati Ortiz (1), Leiton (-), Van der Sloot (-), Serrano (-), Steffens (1), Ruiz (1), García (1), Forca (3), Bea Ortiz (-), Pérez (1), González (-), Carrasco
Àrbitres: Margeta (SLO) i Dutihl-Dumas (NED)
Parcials: 1-1, 1-4, 2-2, 4-2

Foto portada: el Club ja té la 6a Copa d’Europa. Autora: Alba García