Judith Forca ha marcat 6 gols davant Padova. Autor: LEN

El CN Sabadell perd la Supercopa a Mataró

L’Astralpool CN Sabadell ha perdut la final de la Supercopa d’Espanya davant l’Assolim CN Mataró per 10-9. Les del Maresme han fet bo el factor piscina, ja que la final s’ha disputat a la Joan Serra. El partit ha estat molt igualat i la final i s’ha decidit pel gol final de l’hongaresa Rita Keszthelyii a tres minuts pel final. En els últims atacs les sabadellenques no han pogut anotar davant la seva excompanya María Elena Sánchez.

El CN Sabadell, que havia guanyat fa 10 dies la final de la Copa Catalunya per 13-9 davant el mateix Mataró, en aquest cas a la piscina neutral del CN Montjuïc, no ha pogut repetir la història. Continuen liderant el palmarès, amb 11 títols per tres del gran rival de les últimes temporades que ha aixecat tres de les darreres quatre Supercopes.

El Mataró de Dani Ballart ha començat dominant el partit amb un 4-2 al final del primer parcial liderat des del 2-0 i amb avantatges de 3-1 i 4-2. Les noves incorporacions Elena Ruiz i Bea Ortiz han marcat els dos gols del CNS.

L’equip de David Palma ha tornat el parcial de 2-4 al segon quart gràcies a tres gols seguits d’Elena Ruiz, Bea Ortiz i Judith Forca per situar per primer cop l’equip per davant (4-5 i després 5-6 amb gol de Maica Garcia). El Mataró ha igualat a 6 a l’equador.

Igualtat i derrota final

L’equilibri s’ha mantingut al tercer quart amb millora de les defenses. Bea Ortiz de penal, anotava el tercer gol personal i Maica Garcia el segon pel 8-8.

La igualtat ha continuat a l’últim període. Judith Forca ha equilibrat amb el 9-9 un altre penal anotat per Van der Kraats. A 3 minuts pel final, l’hongaresa Rita Keszthelyi anotava el 10-9. Les waterpolistes de David Palma no han atacat bé davant la defensa rival i no han pogut forçar els penals.

Aquest cap de setmana comença la Divisió d’Honor tant femenina com masculina.

10- Assolim CN Mataró: María Elena Sánchez; Silvia Morell, Simone van der Kraats (3,2p), Anna Gual, Vivien Sevenich (1), Rita Keszthelyi (3), Clara Cambray, Cristina Nogué, Silvia Avegno (1), Queralt Bertran (1), Anni Espar (1), Martina Claveria, Elisabeth Carmona.
9-Astralpool CN Sabadell: Laura Ester; Matí Ortiz, Paula Leiton, Sabrina van der Sloot, Marina Serrano, Irene Casado, Elena Ruiz (2), Maica García (2), Judith Forca (2), Bea Ortiz (3,1p), Nona Pérez, Irene González, Mar Carrasco.
Árbitres: Alex Ortega y Carla Martin. Exclusió de Morell (m.29)
Parcials: 4-2, 2-4, 2-2, 2-1
Incidències: Final disputada a la piscina Joan Serra de Mataró. S’ha guardat un minut de silenci en record del periodista Pepe Ruiz Orland.

Foto portada: Judith Forca (en imatge d’arxiu) ha mantingut les esperances marcant el 9-9 a tres minuts pel final.