El CN Sabadell, a un pas de la 6ª Champions

L’Astralpool CN Sabadell jugarà aquest dissabte (17:30 hores) davant l’Assolim CN Mataró la final de la Champions després de guanyar la batalla de semifinals contra l’Orizzonte de Catània per 13-12. El partit de les 13 Copes d’Europa -vuit de les sicilianes i cinc de les sabadellenques- ha estat molt igualat i s’ha decidit a l’últim minut amb un gol de Forca i una bona defensa en l’últim atac. El Mataró ha guanyat per 12-9 al Dunaujvaros.

Si hi havia algú que pensava que una semifinal de Champions seria fàcil no coneix el waterpolo i sobretot no coneix el caràcter de les italianes que clamaven vendetta després d’anys i anys que el Sabadell ha estat la seva ‘bèstia negra’.

El Sabadell ha eliminat l’Orizzonte en les edicions de 2011, 2014, 2019 i ara 2023. En les tres primeres va guanyar la Champions. A la quarta es veurà aquest dissabte. A la banqueta Martina Miceli i Tania di Mario, dues de les jugadores històriques que van perdre l’any 2011 i ara 12 anys després han tornat a caure.

Una imatge del partit. Autor: David Jiménez.

L’equip de David Palma ha estat tres quarts del partit per darrera al marcador en una semifinal amb més gols dels previstos. Maggie Steffens ha donat el primer avantatge (1-0) i no ha estat fins l’inici del tercer temps amb un gol d’Irene González quan s’ha tornat a passar per davant (7-6). La tercera i definitiva renda favorable ha estat a l’últim quart, amb els gols de Maica García i Judith Forca, que han portat a la victòria final.

L’Orizzonte ha gaudit fins i tot de tres gols de diferència a l’inici del segon quart (2-5) que ha estat ràpidament equilibrat amb els gols de Bea Ortiz, Maggie Steffens i Judith Forca – totes tres claus en atac (5-5)-. Els empats han estat la nota de tot el partit.

Celebració al final del partit. Autor: David Jiménez.

El Sabadell ha marxat per darrera al tercer quart (10-11). Era questió de defensar millor i per fi, l’equip s’ha posat les piles en defensa. En atac, Bea Ortiz ha empatat a 11 i els gols de Maica Garcia i Judith Forca a 59 segons del final han donat la màxima renda a les sabadellenques (13-11). Halligan ha posat més emoció amb el 13-12. Les italianes haurien pogut forçar els penals de no ser pel robatori d’Irene González en l’última acció.

Final catalana

Astralpool CN Sabadell i Assolim CN Mataró disputaran una final històrica. És el primer cop que dos equips del mateix país juguen la final de la màxima competició europea.

12-Ekipe Orizzonte: Condorelli; Hallligan (3), Grasso (-), VIacava (1), Gant (-), Bettini (2), Palmieri, (1) Marletta (2), Gagliardi (-), Williams (2), Longo (-), Leone (1), Celona
13-Astralpool CN Sabadell. Ester; Mati Ortiz (-), Leiton (-), Van der Sloot (2p), Serrano (-), Steffens (2), Ruiz (-), García (1), Forca (3), Bea Ortiz (3), Pérez (-), González (2), Carrasco
Arbitres: Dervieux (FRA) i Dutihl-Dumas (NED)- Eliminades Gant (m.25) y Viacava (m.30)
Parcials: 2-2, 4-4, 5-4, 1-3

Foto portada: L’alegría de Judith Forca després de marcar el decisiu 13-11. Autor: David Jiménez