Espanya, bronze mundial a Fukuoka, amb Edu Lorrio com a millor jugador davant Sèrbia

La selecció espanyola masculina de waterpolo s’ha penjat la medalla de bronze després de guanyar a Sèrbia per 9-6. El porter del CN Sabadell Edu Lorrio ha estat clau amb 18 minuts sense encaixar cap gol. Ha aturat 14 dels 20 llançaments serbis. Ha estat escollit com a millor jugador del partit. La selecció es mereixia un premi després de caure en semifinals a l’últim segon davant Hongria. De l’or a Budapest al bronze a Fukuoka.

En clau sabadellenca, el bronze pels quatre waterpolistes del CN Sabadell, Edu Lorrio, Sergi Cabanas, Fran Valera i Bernat Sanahuja se suma a la plata de la selecció femenina Mundial de Fukuoka amb set waterpolistes del CNS: Judith Forca, màxima golejadora, Maica García, Elena Ruiz, millor jugadora del torneig, Bea Ortiz, Laura Ester Nona Pérez i Paula Leiton. A més de la plata dEmma García en el duet de natació artística. La neerlandesa Sabrina van der Sloot ha sumat també un or.

El seleccionador David Martín ha fet sortir d’entrada a Edu Lorrio com a porter titular en substitució d’Unai Aguirre. El primer quart ha estat igualat com mostra el 3-3 amb un gol de Bernat Sanahuja. Espanya continuava portant la iniciativa amb l’egarenc Álvaro Granados com a golejador, amb tres dels sis gols de la selecció al descans per un mínim 6-5.

Lorrio, MVP amb 18 minuts sense encaixar cap gol

El porter del Sabadell ha continuat amb el festival d’aturades en un tercer quart en què els balcànics no han marcat cap gol, per dos d’Alberto Munarriz i Felipe Perrone augmentant a 3 la distància al marcador (8-5).

Sergi Cabanas i Edu Lorrio, entre altres en un dels partits del Mundial. Autor: RFEN

A l’últim quart, la defensa ha continuat a un excel·lent nivell. Perrone ha rematat la feina amb el 9-5. Lorrio ha estat 18 minuts seguits sense encaixar cap gol i I només un rebot a l’última acció ha deixat el definitiu 9-6. El porter del Sabadell ja va ser clau l’any passat aturant el penal decisiu a la final del Mundial de Fukuoka.

A més dels quatre waterpolistes del Club d’aquesta passada campanya, els dos nous fitxatges – Blai Mallarach i Alberto Barroso – també han guanyat la plata.

Foto portada: La selecció espanyola amb el bronze. Autor: RFEN