Espanya campiona del Món. Autor: Deepblue Media

Espanya, campiona del món amb un decisiu Edu Lorrio

La selecció espanyola masculina de waterpolo ha guanyat a Itàlia a la final del Mundial de Budapest (15-14) en un partit que s’ha decidit als penals. Allà ha tingut un protagonisme clau el porter del CN Sabadell, Edu Lorrio, que ha aturat l’últim penal que ha donat el títol. Poc abans el seu company Sergi Cabanas també n’havia marcat un. Bernat Sanahuja ha estat el tercer waterpolista del Club, que amb els altres 10 companys són campions del món.

Enorme el que ha fet el seleccionador David Martin des que va arribar l’any 2017 al càrrec. Subcampió del món l’any 2019 a la final davant Itàlia i tres anys després la ‘vendetta’. A més ha estat subcampió d’Europa en dues ocasions i quart als Jocs de Tòquio. Els tres jugadors del CN Sabadell completen una temporada magnífica després del títol de l’Eurocup. El madrileny Edu Lorrio, el sabadellenc Sergi Cabanas i l’egarenc Bernat Sanahuja van ser part activa de l’exit del Club.

Gran inici

La selecció espanyola ha començat molt forta agafant ràpidament un avantatge de dos gols (2-0 i 3-1) amb un gol d’Alvaro Granados i dos d’Alberto Munarriz. Itàlia ha reaccionat i ha igualat el marcador per arribar amb 3-3 al final del primer quart.

L’equip de David Martin ha fet un segon quart quasi perfecte amb dos gols més del vallesà Alvaro Granados i un altre de Roger Tahull mentre que en defensa la tasca de tot l’equip més Unai Aguirre sota pals deixava a Itàlia a zero. A més un gol de Felipe Perrone a l’inici del tercer quart situava un clar 7-3 al marcador de Budapest. Itàlia com no podia ser d’una altra forma en una final d’un Mundial ha reaccionat després de molts minuts sense anotar i ha reduït la distància en el marcador a dos gols al final del tercer període (8-6).

A l’ultim quart, el 9-6 de Martin Famera semblava definitiu però Itàlia ha reaccionat retallant fins arribar a l’empat a 9 a 1 minut i escaig pel final. Espanya ha jugat malament aquests minuts i el partit ha marxat als penals.

sergi cabanas, bernat sanahuja i edu lorrio. Autor: CNS
Edu Lorrio, Bernat Sanahuja i Sergi Cabanas. Autor: CNS

Allà tots dos equips han xutat set penals cadascú. Álvaro Granados ha marcat el 15-14 i el porter Edu Lorrio que ha sortit en els dos darrers penals, ha aturat el llançament italià de Cannella.

Campionat perfecte

Espanya ha fet un campionat perfecte fins a arribar a la final. Va guanyar a Itàlia ja a la primera fase per 14-12 amb una remuntada de 0-5 a la part final del matx. Als quarts de final va vèncer a Montenegro per 7-6 amb un gran gol de Sergi Cabanas. A semifinals el festival va ser complet amb el 10-5 davant Croàcia.

15-Espanya: Unai Aguirre, Alberto Munarriz (2), Álvaro Granados (4), Bernat Sanahuja, Miguel de Toro, Marc Larumbe, Martin Famera (1), Sergi Cabanas (1), Roger Tahull (1), Felipe Perrone (1), Blai Mallarach, Álex Bustos i Edu Lorrio
​14 -Italia: Marco del Lungo (p), Francesco di Fulvio (1), Luca Damonte, Matteo Iocchi Gratta, Andrea Fondelli (1), Giacomo Cannella (2), Luca Marziali (1), Gonzalo Echenique, Nicholas Presciutti (1), Lorenzo Bruni (1), Edoardo di Somma (1), Vincenzo Dolce (1) y Gianmarco Nicosia
Parcials: 3-3, 3-0, 2-3, 1-3, 6-5

Foto portada: Espanya campiona del món de waterpolo amb 3 jugadors del Club. Autor: Deepblue media