Maica Garcia està fent un Campionat d'Europa de gran nivell. Autor: RFEN

Espanya jugarà la final de l’Europeu després de guanyar els Països Baixos

La selecció espanyola femenina de waterpolo jugarà la final del campionat d’Europa de Split (Croàcia) després de guanyar els Països Baixos per 7-10. La sabadellenca Maica Garcia ha iniciat el camí de la victòria en un partit en que la millor ha estat Elena Ruiz. La nova waterpolista del CNS ha marcat qiatre dels primers gols d’Espanya. Una selecció que té vuit representants del CN Sabadell i que tornaran a casa amb l’or o la plata.

Laura Ester, Maica Garcia, Judith Forca, Nona Pérez i Irene Gonzàlez més Elena Ruiz, Bea Ortiz i Paula Leiton que es sumaran al CN Sabadell quan acabi el campionat d’Europa són les vuit representants ‘locals’ a la selecció de Miki Oca.

Espanya ha anat de menys a més a l’europeu. Va perdre contra Itàlia per 9-12 en el segon partit de la primera fase. En el seu grup va golejar a Sèrbia (32-3), França (16-4), Israel (20-3) i Eslovàquia (26-4). A quarts de final va vèncer a Hongria per 15-11 i avui ha guanyat amb solvència als Països Baixos en un duel entre els dos últims campions d’Europa.

Domini total

La selecció ha dominat des de l’inici amb els gols de Maica Garcia i Elena Ruiz (0-2) per acabar el primer quart amb 2-3. Elena Ruiz ha ampliat la diferència en un segon quart que acabat amb 3-5 amb un gol final de la neerlandesa del CNS, Sabrina Van der Sloot (3-5).

Països Baixos s’ha ficat en el partit amb dos gols al tercer quart per empatar a 5. Allà ha arribat de nou la reacció de la selecció espanyola. Elena Ruiz, Paula Leiton i Pili Peña han situat el 5-8 i el partit no s’ha escapat per la selecció que ha finalitat guanyant per tres gols (7-10). Aquest divendres serà la final.

Els quatre waterpolistes del Club també lluiten per la final

Aquest dijous (18 hores) és el torn de la selecció masculina que juga la semifinal contra Hongria. El sabadellenc Sergi Cabanas més els seus companys del CN Sabadell Edu Lorrio, Fran Valera i Bernat Sanahuja estan fent un gran torneig.

FITXA TÈCNICA:

7-Països Baixos: Aarts; Wolves, Sleeking (3), Van der Sloot (1), Keuning, Van der Kraats (1), Rogge, Sevenich (1), Joustra, Koolhaas, Moolhuujzen, Ten Broek (1), Van den Dobbelsteen.
10- Espanya: Terré; Nogué, Espar (1), Ortiz (2), Pérez, González, Ruiz (4), Peña (1), Prats, Camus, García (1), Leiton (1), Ester. (Forca ha estat la descartada avui)
Árbitres: Debreceni (Hongría) i Peris (Croàcia).
Parcials: 2-3, 1-2, 2-1, 1-4.

Foto portada: Maica Garcia està fent un Campionat d’Europa de gran nivell. Autor: RFEN