El CN Sabadell es queda sense la Copa del Rei als penals: amb la mel als llavis

L’Astralpool CN Sabadell guanyava a poc menys de quatre segons del final del partit. Tenia la Copa pràcticament a la butxaca amb el 9-8. Però en aquell moment el gol de l’australià Luke Pavillard ha enviat el partit als penals. I allà, l’Atlètic Barceloneta ha estat més encertat i ha marcat els quatre penals per tres del Sabadell. L’equip de Quim Colet ha fregat la quarta Copa del Rei de la seva història. Però el títol s’ha escapat en l’últim instant.

El CN Sabadell ha arribat a dominar per dos gols a l’últim quart (6-8) però l’etern campió va aguantar per forçar els penals al final. La gran actuació a la Copa del Rei queda reflexada en el títol al millor porter per Edu Lorrio i al millor jugador per Bernat Sanahuja. Però la tristor és evident. El Sabadell ha patit quatre eliminacions -entre elles la del capità Sergi Cabanas, que no ha pogut xutar els penals-.

Els dos equips han començat la final a l’atac en un primer quart que es va iniciar amb el gol al primer atac de Dusan Matkovic replicat per Kosta Averka per al Sabadell. L’Atlètic Barceloneta, que jugava com a local segons el sorteig de la Copa del Rei, va repetir avantatge amb el 2-1 d’Alex Bustos amb la resposta de Bernat Sahahuja per al 2-2.

Unai Biel, un altre dels destacats de la Copa, va posar el 3-2 per als barcelonins al final del primer quart. El porter del Sabadell, Edu Lorrio, va evitar, especialment amb dues parades de mèrit que els mariners s’escaparen al marcador. Les accions del porter local han tingut continuïtat en atac amb dos gols de Dusan Banicevic i el segon de Sanahuja per donar el primer avantatge al Sabadell (3-4).

L’Atlètic ha reaccionat immediatament amb Niko Paul trobant una escletxa per fer el 4-4. L’argentí Ramiro Veich ha tornat a situar al Club en avantatge amb el 4-5 mentre que en l’últim atac del quart, dues parades d’Edu Lorrio i la decisió del VAR van anul·lar el que era cinquè gol mariner.

Felipe Perrone amb un gol per tot l’escaire va fet l’empat – aquesta vegada a 5 – a la cinquena igualada de la final. El CNS ha replicat immediatament amb un gol en superioritat de Lluc Bertran i després d’un llunyà llançament de Sanahuja se’n va col·locar dos a dalt al marcador (5-7). L’Atlètic Barceloneta estava tocat, però qualsevol error del rival ho aprofiten a la perfecció i així a 11 segons per al final del tercer quart, Alberto Munarriz situava el 6-7.

Sergi Cabanas ha estat eliminat en un polèmica decisió arbitral. Foto RFEN

Bertran, amb el seu segon gol de la final, tornava els dos gols de renda en uns instants en què el Sabadell ja havia perdut Javi Bustos i Pep Bonet per tres exclusions. L’Atlètic va prémer l’accelerador i dos gols seguits de Perrone i Famera tornaven el matx al començament amb el 8-8 i quatre minuts encara per davant.

El Club ha reaccionat immediatament amb el 8-9 d’Averka amb 3’30 minuts encara al davant. Tot un món al davant ja que el rival va aprofitar l’últim xut de l’australià Pavillard per empatar a 9 a 3’8 segons per al final.

Queixes per l’arbitratge

Després d’aquest gol una tangana final va elevar fins a set jugadors -quatre pel Sabadell i tres per l’Atlètic- el nombre d’eliminats. Als penals, els dos equips han marcat els tres primers gols, però el Club no ha marcat els dos últims i si un els mariners. l’arbitratge ha estat de tot menys casolà en una final que es jugava a Sabadell.

13-Zodiac Atlètic Barceloneta: Aguirre; Famera (1), Matkovic (1), Munarriz (2,1p), De Toro (-), Larumbe (1p), Pavillard (2,1p), Paul (2,1p, Tahull (-), Perrone (3, 1p), Biel (1), Bustos (1), Porter
12 – Astralpool CN Sabadell: Lorrio; Sanahuja (4,1p), Gil (-), Marcel Teclas (-), Veich (1), Valera (1p), Bertran (2), Cabanas (-), Averka (3,1p), Banicevic (1), Bonet (-), Bustos (-), Xavi Teclas.
Àrbitres: Teixidó i Jiménez. Eliminats Tahull, Biel, Bustos/Veich, Cabanas, Bonet, Bustos.
Parcials: 3-2, 1-3, 2-2, 3-2, 4-3

Foto portada: Gerard Gil i Felipe Perrone durant la final. Autor: RFEN