Bernat Sanahuja, un dels quatre waterpolistes del CNS, amb medalla de bronze

La selecció masculina guanya el bronze davant Itàlia

La selecció espanyola masculina de waterpolo ha guanyat a Itàlia (7-6) i s’emporta la medalla de bronze del Campionat d’Europa de Split (Croàcia). Un bronze que es suma a l’or aconseguit per la selecció femenina en un estiu pletòric. El vallesà Bernat Sanahuja ha estat un dels protagonistes aturant amb el pit l’últim llançament italià. Sanahuja més Sergi Cabanas, Edu Lorrio i Fran Valera han estat els quatre els waterpolistes del CN Sabadell amb la selecció.

Acostumats al fet que Itàlia sigui la bèstia negra històrica del waterpolo espanyol, en aquest estiu ha passat tot el contrari. Espanya es va proclamar campió del Món al mes de juliol en la final davant la selecció azzurra amb el penal aturat per Edu Lorrio i ara ha sumat el bronze deixant sense medalla al rival.

Les dues seleccions espanyoles marxen de Croàcia amb medalla. En clau local, els 12 waterpolistes de la selecció tornen amb premi (8 noies i 4 nois) També un bon record per l’àrbitra sabadellenca Marta Cabanas que debutava en un Europeu absolut. Només els tres estrangers dels dos equips del CNS  – Sabrina van der Sloot (Paisos Baixos), Kostas Averka i Dejan Banicevic (Montenegro) queden sense metall.

Domini i defensa.

Tornant al partit, Espanya ha estat sempre per davant al marcador. El primer temps ha acabat amb 3-1. Itàlia ha reaccionat amb 0-2 al segon quart per igualar a 3 al descans. De nou la selecció de David Martin ha marxat al marcador un parcial de 3-1 – el 6-4 de Bernat Sanahuja.

Itàlia que sempre té 7 vides als partits importants ha reaccionat i en un minut ha tornat a empatar el partit (6-6). A tres minuts pel final, Felipe Perrone ha marcat el 7-6 i en l’últim atac italià, Bernat Sanahuja amb el pit ha evitat l’empat i Espanya s’emporta el bronze cap a casa.

Fitxa tècnica:
7-Espanya:
Unai Aguirre; Alberto Munárriz, Alvaro Granados (1), Bernat Sanahuja (1), Miguel de Toro, Marc Larumbe (1), Martin Famera (1), Sergi Cabanas, Roger Tahull, Felipe Perrone (1), Alberto Barroso (1), Alejandro Bustos (1), Edu Lorrio (ps) (No han jugat Fran Valera i Nico Paul)
6-Italia: Marco del Lungo; Francesco di Fulvio (1p), Luca Damonte (2), Matteo Iocchi, Andrea Fondelli, Giacomo Cannella (1), Vincenzo Renzuto, Nicholas Presciutti, Lorenzo Bruno, Jacopo Alesiani, Vincenzo Dolce (1p), Gianmarco Nicosia (ps).
Árbitres: Nenad Peris (Croàcia) i Michiel Zwart (Países Bajos).
Parcials: 3-1, 0-2, 3-1, 1-2

Foto portada: Bernat Sanahuja ha marcat un gol i ha evitat l’empat amb el pit. Autor: Agències