Foto portada: l'atleta paralómpic després de guanyar la prova als Jocs. Autor: Comité Paralímpico Español via Twitter.

El campió paralímpic Yassine Ouhdadi passa pel Panathlon Club

Yassine Ouhdadi El Ataby, 25 anys, campió en els passats Jocs Paralímpics (Tòquio 2020 ó 2021 com es vulgui interpretar) va ser el convidat del mes al Panathlon Club Sabadell. Yassine va guanyar la medalla d’or en el 5000 metres en la categoria T-13 – discapacitat visual- i ho va fer batent el rècord d’Europa, amb 14 minuts i 34 segons.

No va venir sol, ja que el va acompanyar Benito Ojeda, tot un referent dels últims anys de les curses de fons. Deu vegades campió de Catalunya de marató i dues d’Espanya. Dues vegades guanyador de la marató de Barcelona, de la qual també en va ser director tècnic. Ara convertit en entrenador de Yassine Ouhdadi El Ataby. “Vaig adornar-me del brutal potencial de Yassine al moment; per tant va ser relativament fàcil treure-li, ajudat, això si per la seva autodisciplina i dedicació exclusiva”, resumeix Ojeda. L´actual campió dels JJ.PP., en un català perfecte, ho feia d’aquesta manera:

“Vàrem venir a Catalunya quan jo tenia 5 anys, i el que més m’agradava era jugar a futbol, i deien que no ho feia malament; tot i això vaig provar l’atletisme i aquí estic”. Entrena al CAR de Sant Cugat -13 sessions a la setmana- sota la supervisió d’Ojeda i els resultats han estat espectaculars: “A Tòquio els 5000 metres es van resoldre en els últims 400 rapidíssims i els vaig poder guanyar”, sintetitza qui també, és sots campió del món i d’Europa d’aquesta distància”.

Per Benito Ojeda, un consumat atleta en els seus d´anys de plena activitat i un gran tàctic en cursa, va saber transmetre aquesta qualitat a Yassine.

“És primordial saber el que  has de fer i quan en plena competició. No sempre guanya el que té la millor marca, ho fa qui sap moure’s en el moment adequat; a Tòquio el que es va presentar en la millor marca, tant en el 1500 metres com en els 5000 i la marató no en va guanyar cap”.

Per Ouhdadi, en els seus primers JJ.PP., la pandèmia i les limitacions imposades no van resultar cap problema ni el van distreure de la feina que havia de fer. Medalla d´or – que pesa 700 grams – i a preparar el proper campionat del món, però abans la Jean Bouin i el cros de Granollers, per acabar l’any. Tant Ojeda com Yassine estan d’acord que mica en mica els Paralímpics es van equiparant les prestacions, de tot tipus , amb l’esport convencional.

Foto portada: l’atleta paralómpic després de guanyar la prova als Jocs. Autor: Comité Paralímpico Español via Twitter.