Foto portada: Mara Jiménez, al costat del regidor de Cultura, Carles de la Rosa. Autora: Dihor.

Mara Jiménez protagonitza el pregó de l’autoestima: “sí a la vida, sí a l’amor propi”

  • L’actriu i creadora de continguts es reconcilia definitivament amb la seva ciutat després d’haver-hi patit assetjament escolar i un trastorn de conducta alimentària.
  • Jiménez defensa una ciutat integradora, oberta, respectuosa amb les minories i la gent gran. “No permetem que ens separin”, demana.

L’actriu i creadora de continguts sabadellenca Mara Jiménez ha protagonitzat un discurs ple d’autoestima per donar el tret de sortida a la Festa Major 2024. Sabadellenca de l’Any 2023, pregonera i ple a la Faràndula d’aquí a un mes amb Gordas, Jiménez s’ha reconciliat amb la seva ciutat després de patir assetjament escolar i un TCA que la va fer donar l’esquena al seu passat. “Sabadell, sento molt haver trigat tant en tornar-me a sentir part d’aquest ciutat. Ara que per fi ho he fet, sàpigues que diré sempre orgullosa que sóc sabadellenca i que podreu comptar amb mi per tot allò que us faci falta”, ha assegurat emocionada.

Jiménez ha sortit al balcó de la plaça Sant Roc a les 9 de la nit disposada a reviure la seva història, reconciliar-se amb la seva ciutat per fi i per primer cop en molts anys gaudir de la Festa Major.

Foto portada: Jiménez, al balcó de l'Ajuntament. Autora: Dihor.
Foto portada: Jiménez, al balcó de l’Ajuntament. Autora: Dihor.

En un pregó ple de referències biogràfiques vinculades a la ciutat (el desaparegut chiqui park del carrer del Sol, l’orxata del Passeig, els gronxadors del l’antiga plaça Marcet i el seu barri, Can Puiggener, Jiménez ha volgut ser el més “honesta” possible i ha demanat perdó d’inici:

“Durant molt de temps no he volgut trepitjar la ciutat en un intent de fugir de totes les coses lletges que aquí m’han passat. La por i la vergonya m’han fet presonera molts anys i tot eren records que volia oblidar. Vaig dubtar que aquí se m’apreciés i ni tan sols pronunciava el nom de la meva ciutat, Sabadell, allà on anava”.

Però el temps passa, les coses canvien, les ciutats muten lentament i les persones també.

“Aquest 2024 m’heu donat grans alegries i primeres vegades a la meva ciutat. Sabadellenca de l’Any. Encara no m’ho crec. Pregonera. I a l’octubre vinc amb l’obra que m’ha vist sortir al món com actriu professional. Torno com actriu professional, el meu somni més gran, al primer teatre que em va obrir les portes i amb les entrades gairebé esgotades. No sé quina mena de somni és aquest però no vull despertar”.

Jiménez ha reivindicat una ciutat oberta, integradora, generosa amb la gent gran que “ens va regalar l’oportunitat de viure i créixer en un lloc com aquest”. Una ciutat d’acollida i de barris perquè “som gent de barris, i a molta honra”, que defensi els drets humans, la pau, els drets de les minories, dels migrants, de les persones amb discapacitat i malalties rares.

“Tots som part del canvi, tot comença a casa teva i amb la gent que t’envolta”. “No permetem els discursos incendiaris que ens separen i ens fan oblidar que tots som éssers humans de ple dret”, ha insistit.

I per últim autoacceptació. Autoestima. I Lola Índigo: “Un beso pa’ los que me quieren, otro pa’ la gente que en mí no creía“. “Sí a la vida, a l’amor propi, a ser jo mateixa i a gaudir de la meva terra com Déu mana”.

Cop de rock colpeja fort

El pregó ha acabat amb un selfie amb el públic de la plaça Sant Roc, per donar pas a l’actuació del Teatre Sant Vicenç. Un fragment a tot drap i al màxim ritme del Cop de rock d’un quart d’hora que ho va petar a la primavera amb molt ball, llum i pirotècnica final per cloure un espectacle inaugural espectacular i donar el tret de sortida oficial a la Festa Major 2024.

Acabada la música i els focs artificials, ha caigut el diluvi.

Foto portada: Mara Jiménez, al costat del regidor de Cultura, Carles de la Rosa. Autora: Dihor.