Iniciatives artístiques per portar la nostra imaginació i creativitat al límit

El món cultural i artístic s’ha hagut d’adaptar aquests dies de confinament, i s’ha bolcat a compartir les seves creacions online, ja sigui organitzant festivals musicals en streaming, oferint lliurement obres de teatre o visites virtuals als museus, per a poder visionar-les des de casa.

Però també hi ha un munt d’iniciatives que ens interpel·len com a consumidors actius, que busquen entretenir-nos i que mostrem el nostre talent artístic. Des de gravar un microcurtmetratge a casa, reinterpretar una gran obra d’art, escriure un monòleg o cantar en una coral multitudinària, propostes per aguditzar la nostra imaginació i portar la nostra creativitat a la seva màxima expressió. Us n’hem recollit algunes de les més interessants i us les presentem a continuació:

 

Gravació d’un curtmetratge

1. YoMeRuedoEnCasa

DeAPlaneta i Atresmedia Cinema han organitzat un Festival de microcurts online amb l’objectiu que tots els cinèfils confinats, aprofitin aquests dies per crear històries; produint, escrivint i rodant els seus propis curts. La temàtica és lliure, ha de ser rodat a casa i no pot durar més d’un minut; i pujar el curtmetratge a les xarxes socials amb l’etiqueta #YoMeRuedoEnCasa. La data límit és el 15 d’abril, on un jurat especialitzat triarà els cinc millors curtmetratges que es pujaran a les xarxes oficials de DeAPlaneta i Atresmedia Cinema; i el públic votarà a través dels seus likes a cada plataforma per seleccionar el seu favorit. Hi ha diversos premis en joc, un any gratis a Cinesa, una subscripció anual a ATRESplayer Premium o un curs d’estiu a la Summer School a l’ESCAC, entre d’altres.

Més informació

Recreació d’El naixement de Venus’ de Botticelli a la iniciativa Tussenkunstenquarantaine

2. Tussen Kunst & Quarantaine (entre l’art i la quarantena)

Aquest challenge va néixer a mitjans de març, creat per la holandesa Anneloes Officier, amb la idea de reproduir una pintura famosa utilitzant només tres objectes que la gent tingués a casa. De seguida que van compartir al perfil d’Instagram Tussenkunstenquarantaine, les seves primeres reproduccions i les del seu cercle d’amistats, van rebre el recolzament del Rijksmuseum d’Amsterdam que va recomanar la iniciativa, oferint el seu catàleg d’obres disponibles online perquè servis d’inspiració. Ràpidament la iniciativa es va viralitzar pel país i més enllà; i diversos museus de tot el món també s’han sumat a la iniciativa. Ara actualment a les xarxes socials, a banda de l’etiqueta #tussenkunstenquarantaine, també podem trobar #ArtAtHomeChallenge o #RepteArtACasa aquí a Catalunya.

Més informació

Fragment de la sèrie ‘Our planet’

3. In This Together Choir 

Aquest projecte impulsat per la cantant sud-africana establerta al Bages, Karol Green, vol reunir el màxim de veus possibles per fer una versió multitudinària de la cançó ‘In this together‘, tema de la sèrie de NetflixOur planet‘. Han muntat les diferents veus per Soprano, Alto, Tenor i Baixos i han adjuntat la partitura i la guia d’àudio a la web del projecte. Si hi voleu participar, només heu de gravar la vostra part mentre escolteu la guia i enviar la pista d’àudio de solsament la vostra veu al correu inthistogetherchoir@gmail.com, amb data límit el diumenge 12 d’abril.

Més informació

Nighthawks’ d’Edward Hopper amb la cafeteria buida, en una de les obres de Mándalos a casa

4. Mándalos a casa

Aquesta iniciativa dels creatius Tony Fero i Helena Juan Luna, dirigida a dissenyadors, editors de vídeo o il·lustradors, proposa buidar de gent algunes de les pintures i fotografies més famoses, per tal de conscienciar a la societat de la necessitat de confinament i de quedar-se a casa. Al perfil d’Instagram Mándalos a casa va penjant les seves creacions i les que envien altres participants, veient-se l’obra original i fent scroll cap a la dreta, l’obra sense gent.

Més informació

L'actriu Alba Josa interpretant un text de Roger Torns, a la iniciativa Coronavirusplays
L’actriu Alba Josa interpretant un text de Roger Torns, a la iniciativa Coronavirusplays

5. Coronavirusplays

Una de les iniciatives amb més ressò i èxit, que han sorgit aquests dies de confinament al nostre país, és la del dramaturg Jordi Casanovas. El vilafranquí va proposar a través del seu compte de twitter, la iniciativa #coronavirusplays, en la qual anima a dramaturgues i dramaturgs a escriure un monòleg de màxim tres minuts de durada, sobre el que senten i viuen en aquests moments de confinament. Després de penjar-los a twitter amb el hashtag #coronavirusplays, proposa a actrius i actors que els interpretin i pengin les gravacions també a la xarxa. La proposta ha estat molt aplaudida i ja són vàries les persones que s’han animat a compartir els textos a les xarxes socials.

Més informació

 

Una de les obres participants al Quarantine Art Fest
Una de les obres participants al Quarantine Art Fest

6. Quarantine Art Fest

Una altra proposta dirigida a il·lustradors i dissenyadors és el Quarantine Art Fest, perquè comparteixin les obres que estan realitzant aquests dies de confinament. Les obres es pengen al perfil d’Instagram Quarantine Art Fest i quan la situació ho permeti, se’n farà una exposició a Barcelona. Aquesta proposta té de referent, la iniciativa italiana DAC Designers Against Coronavirus que està creant un arxiu digital amb obres de dissenyadors de tot el món.

Més informació

Foto portada: Algunes de les iniciatives artístiques. Autor: AMIC

Els comentaris estan tancats