Gabaldà, l'any 2021, a les portes del Balboa. Foto: @sandwichclub.limmoral via Instagram.

Mor el cuiner Jordi Gabaldà, un dels més innovadors de Sabadell

Ha mort un dels animadors de la discreta gastronomia sabadellenca, Jordi Gabaldà, amb 37 anys i després d’un càncer detectat l’estiu passat, poc després que el certamen Madrid Fusión escollís un dels seus entrepans com a millor sandwich gourmet d’Espanya.

Amb poc més de 20 anys, 24 en concret, Gabaldà va obrir el restaurant Contrast, l’any 2009 al carrer del Pare Sallarès, on la cuina creativa però de mercat i popular es coordinaven d’allò més bé. Va ser un dels locals que destacaven a Sabadell, tradicionalment una plaça de poca tradició gastronòmica. Després d’una dècada, el va tancar l’any 2018 amb una festa al carrer i envoltat d’altres cuiners (més info: ‘Tanca Constrast amb una festa gastronòmica‘). Llavors Gabaldà assegurava que buscava una aventura “sense normes i sense límits” però avisava que “seguiré cuinant, perquè la cuina és la meva passió”.

L’Immoral: la finestra take away

Aquell canvi va fructificar al cap d’un temps. Gabaldà va obrir un altre local, sense servei de taula. Una finestra per emportar al carrer l’Advocat Cirera, on va dedicar els seus esforços, tot sovint de la mà de la recerca culinària, per fer entrepans. L’Immoral va tenir bona crítica, tot i que sempre va ser minoritari en comparació amb altres locals del mateix carrer. Cert és que, malgrat que el preu era ajustat, Gabaldà tampoc buscava les masses. Va tancar al local entre problemes de salut i estretors econòmiques per la pandèmia, però va seguir distribuint els seus entrepans a diversos locals del centre de Sabadell com el Balboa, el Suau o la cerveceseria Olut.

Del premi a la malaltia

Llavors va arribar el premi a Madrid Fusión, que ja havia estat a punt de guanyar en edicions anteriors. I els titulars del millor entrepà d’Espanya amb la paradoxa que eren dificilíssims de trobar perquè no hi havia gaires llocs on comprar-los. Així es va despertar l’interès dels cercles gastronòmics i patrocinadors de tot l’estat (més info: ‘El millor entrepà gourmet d’Espanya es prepara a Sabadell‘).

Tot just en aquest punt, a punt de tancar un gran contracte i després de semblar que havia superat un abscés cerebral, la malaltia es va tornar a creuar en el camí del cuiner. Primer a través d’un sobtat atac, que va aixecar les alarmes, i després amb el diagnòstic que tenia un tumor cerebral. En els darrers mesos, Gabaldà, que mai va amagar la seva situació a les xarxes socials, va mirar de lluitar contra el càncer. Fins fa uns dies encara s’escrivia missatges amb amics amb la cuina i la feina com a epicentre vital.

Però aquest divendres ha mort. Tenia 37 anys. Gabaldà serà incinerat. El seu comiat serà aquest dissabte a les 4 de la tarda al tanatori de Sabadell.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Gabaldà, l’any 2021, a les portes del Balboa. Foto: @sandwichclub.limmoral via Instagram.

Comments are closed.