Foto portada: fotograma de La Marató de TV3.

Així es viurà a Sabadell ‘La Marató per la Covid-19’

La Marató de la Covid-19 es deixarà notar també a Sabadell, tot i que de forma més discreta que altres anys a causa de la caiguda d’activitats presencials que està comportant la lluita contra la pandèmia. No obstant, l’hospital de Sabadell serà un dels punts neuràlgics de la jornada, ja que TV3 hi instal·larà un plató. A més el programa està conduït per cinc presentadors, dos d’ells vinculats a la ciutat: Roger Escapa i Laura Rosel. 

La Marató d’aquest any va destinada, com no, a la lluita contra la Covid-19, la malaltia infecciosa causada pel nou virus SARS-Cov-2 que va aparèixer a finals de l’any passat i ha comportant una pandèmia mundial d’efectes desconeguts almenys des de fa 100 anys.

A Sabadell desenes d’entitats i associacions programen activitats, abans, durant i després del programa televisiu. Però, a més i com és habitual, durant el mateix diumenge de La Marató hi ha un bon grapat d’actes a la ciutat. Són aquests:

  • AMPA Vedruna Carme. Cantada d’alumnes, sorteig de regals i encesa d’espelmes a l’escola. A les 12 del migdia. 
  • Arte Paliativo. Diumenge (10 h), al Passeig de la plaça Major, l’arbre dels desitjos: tothom qui vulgui, podrà penjar un desig a un arbre de fusta.
  • Asobu Esports. Torneig benèfic d’eSports a les instal·lacions del CN Sabadell de Can Llong. A les 17 hores.
  • Associació de Veïns de La Creu Alta. A la glorieta del Parc Taulí, a les 11.15 hores, faran unes actuacions musicals. Els músics estaran sobre la glorieta i el públic a baix, amb unes tanques per controlar l’aforament i controlat per membres de l’Associació de Veïns de La Creu Alta.
  • Escola de Dansa Mònica Escribà. Venda de manualitats i exhibició de dansa online.
  • Escola Pia Sabadell. Tallers online de temàtiques diverses: manualitats, programació, cuina saludable, tast de vins, torrons amb Thermomix i maquillatge. I diumenge al migdia, sorteig de diverses paneres i venda de mascaretes.
  • Fundació SID Moskitia. Paradeta (diumenge, 12 h) al carrer de Sant Antoni Maria Claret amb diversos productes fets a mà: punts de llibre, bosses de ganxet, etc.
  • Genescà Xocolates. Venda de piruletes de xocolata a 1€. Tota la recaptació serà per a La Marató.
  • Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme. Venda de butlletes a tres euros amb vals descompte.
  • Vespa Club. Arribada amb les motos al local social per fer l’esmorzar solidari, en acabar passejada amb les motos per la ciutat i parada davant de l’hospital Taulí.

Durant els dies previs, algunes associacions de famílies, comerços i entitats de Sabadell ja han fet activitats, com també en faran algunes en els dies posteriors.

La Marató té una altra derivada sabadellenca més, des de fa anys, ja que un dels seus principals productes, el disc, està dirigit per un sabadellenc, Àngel Lacalle, coordinador també del llibre. El tema del videoclip, Serem més forts, que encapçala aquesta informació, és obra del també sabadellenc Jordi Cubino.

Foto portada: fotograma de La Marató de TV3.